Nije za pohvalu: Superliga Srbije druga na svetu po broju dosuđenih faulova

Srpski fudbal je u lošem društvu

25.03.2024. 19:40
  • Podeli:
sudija-642bcf4adc4cb.webp Foto: Pixabay

Ne tako retko se fudbalski klubovi u Srbiji žale na deljenje pravde na svojim utakmicama. 

Da li u tome ima osnova? 

Jedan od sajtova za statistiku napravio je komparativan pregled broja žutih i crvenih kartona, prekršaja, kao i dužine nadoknade na utakmicama i vremena tokom kojeg se aktivno igra od 90. Zanimljivo je da je Srbija u dve te kategorije u samom vrhu na svetu, prenosi "Telegraf".

Superliga Srbije je druga na planeti po broju napravljenih prekršaja sa prosekom od 29,99 po utakmici, a ispred se nalazi samo brazilska Serija B (druga liga) u kojoj se prosečno napravi 30,34 faulova.

Iza Superlige Srbije nalaze se još Superliga Grčke sa 29,72 prekršaja, odnosno Premijer liga Kazahstana sa 29,68 faulova i portugalska Segunda (druga liga) sa 28,70 prekršaja.

Nadoknada vremena u Srbiji disproporcionalna

Međutim, broj faulova je totalno disproporcionalan sa nadoknadom vremena, koja je inače peta najmanja na svetu. Utakmice Superlige se u proseku produžavaju za samo šest minuta i 30 sekundi, što je peta najmanja brojka.

Poređenja radi, u brazilskoj Segundi koja je prva na listi po broju faulova, nadoknada iznosi čak 12 minuta i 35 sekundi u proseku, a u Grčkoj oko osam minuta i 52 sekundi. Slično je i u Kazahstanu (osam minuta i 42 sekunde), te u portugalskoj Segundi (devet minuta i 21 sekunda).
Kada je reč o broju žutih i crvenih kartona, u Superligi se u proseku dodeli 4,69 po meču, odnosno svega 0,19 crvenih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()