Ninković: Srbija i Danska će se boriti za drugo mesto u grupi

On smatra da je Engleska favorit za prvo mesto u grupi

15.06.2024. 09:20
  • Podeli:
Miloš Ninković-65b79e72cd3a4.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Miloš Ninković očekuje da će se Srbija i Danska boriti za drugo mesto u grupi C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ninković smatra da je Engleska favorit za prvo mesto u grupi.

"Englezi su apsolutni favoriti u grupi, Danci su dobra reprezentacija, sa dosta dobrih pojedinaca. Moja očekivanja su da ćemo mi i Danci da se borimo za drugu poziciju", izjavio je Ninković za Tanjug.

U osminu finala plasiraće se po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri trećeplasirane selekcije.

"To je olakšavajuća okolnost za sve reprezentacije, tako i za nas. Ne treba ići na treće mesto. Mislim da utakmica protiv Engleske važna, najrealnije da se mi i Danci borimo za drugu poziciju, neće ni jedna utakmica biti laka. Ne verujem da će utakmica sa Slovenijom biti tri laka boda, imamo tešku grupu", rekao je Ninković.

Reprezentacija Engleske izgubila je od Islanda 1:0 u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na EP.

"Svi će protiv Engleske čekati šansu iz kontre kao što su to na poslednjoj prijateljskoj utakmici uradili Islanđani. Belingem, Foden, Kejn su odlični igrači, nama bi bolje bilo da su oni utakmicu sa Islandom pobedili. Počeli su svi u Engleskoj da pričaju kako je bolje da ne idu na EP. Znamo svi koliko prijateljske utakmice znače, niko od igrača ne voli prijateljske utakmice, pogotovo veliki igrači koji se koncentrišu na najvažnije utakmice, tu utakmicu protiv Islanđana nisu igrali svi", naglasio je Ninković.

FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE

Reprezentacija Srbije igraće EP posle 24 godine odsustva sa takmičenja.

"Prezadovoljan sam što igramo Evropsko prvenstvo, sad je mnogo lakše otići nego ranije, to je fenomenalan uspeh. Mi nismo više fudbalska velesila, sećate se kako smo ovu generaciju sa euforijom ispratili na Svetsko prvenstvo u Kataru, tako je bilo i sa mojom generacijom 2010. godine pa ništa nismo uradili. Možda je dobro što sad nije takva euforija", kaže Ninković.

Ninković je igrao na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi, kada je Srbija takmičenje završila u grupnoj fazi.

"Svetsko prvenstvo sam igrao, Evropsko prvenstvo nisam, oba takmičenja su podjednako bitna, kvalitet dos. Imate ekipe iz Južne Amerike protiv kojih niko ne želi da igra, imate i afričke zemlje, na EP igra Gruzija, ne bih se složio da je EP teže od SP, ali bih se složio da je sada lakše otići na EP. Ne želim da umanjim uspeh ove generacije koja je igrala oba takmičenja, što dugo nismo videli", konstatovao je Ninković.

Srbija je pobedila Švedsku 3:0 u poslednjoj prijateljskoj utakmici.

"Nisam gledao utakmicu protiv Švedske jer je bila rano u Australiji, video sam rezultat, tada su u napadu igrali Vlahović i Mitrović, ne znam kakva je igra bila, ali je donela pobedu. Oba igrača su vanserijski fudbaleri, oduvek sam se pitao zašto reprezentacija ne igra sa dva napadača. Selektor Stojković ne treba da odustane od toga, nijednoj odbrani protiv njih neće biti svejedno", zaključio je Ninković.

Srbija prvu utakmicu na EP igra u nedelju od 21 čas protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()