Očekivano: Gvardiola je najbolji na svetu

Španac je iza sebe ostavio dva Italijana

15.01.2024. 21:39
  • Podeli:
gvardiola tanjug ap-65a597e59ff58.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji trener u izboru FIFA za 2023. godinu je Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, tima koji je prvak Engleske, Evrope i sveta. Laskavo priznanje mu je uručeno u Londonu, a pravo glasa su imali selektori, kapiteni reprezentacija, novinari kao i navijači.

Tako je Španac na klupi "građana" sa 28 bodova ispred Lučana Spaletija, sada selektora Italije i bivšeg trenera prvaka Italije, Napolija i Simonea Inzagija koji sedi na klupi Intera. Dva Italijana su skupila 18, odnosno 11 bodova.

Podsetimo, Siti je osvajač i FA kupa.

Kada je reč o stratezima ženskih ekipa, najbolja je Sarina Vigman, koja je iza sebe ostavila Emu Hejs i Đonatana Hiraldeza. Selektorka Engleske je pobedila u konkurenciji Hejs koja sedi na klupi Čelsija i Hiraldeza koji vodi ženski tim Čelsija.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()