Odbranili titulu prvaka Kupa Azije: Arif dao tri gola sa penala

Protivnik je dao samo jedan gol

11.02.2024. 09:47
  • Podeli:
Fudbaleri Katara-65c887c763074.webp Foto: P Photo/Hussein Sayed/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Katara odbranila je titulu šampiona Azije, pošto je u finalu na domaćem terenu u Dohi, savladala selekciju Jordana sa 3:1 (1:0).

Pred punima tribinama stadiona "Lusaila" trostruki strelac bio je Akram Arif. Neverovatan je podatak da je igrač Katara sve golove dao sa penala - u 22, 73. i petom minutu zaustavnog vremena. 

Domaćin je na krilima navijača diktirao tempo od starta meča, a jedan nepromišljhen potez defanzivca Jordana doneo im je penal u 22. minutu. 

udija Ma Ning je morao gledanjem snimka da uvtrdi prvobitnu odluku, pa je najbolji igrač domaćina Kupa Azije, Akram Afif sa bele tačke doneo veliku radost navijačima. 

Jedini gol za Jordan postigao je Jazan Al-Najmat koji je svom timu doneo izjednačenje u 67. minutu.

Tri minuta kasnije, posle novih konsultacija sa VAR, sudija je opet pokazao na belu tačku za domaćina. Akram Afif je iznova bio prezizan i od 73. minuta Katar je ponovo imao prednost, da bi drugi pehar obezbedio u zaustavnom vremenu posle dosuđenog, novog, jedanaesterca. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()