Oglasio se FSS za važnim obaveštenjem za sve navijače: Ovo je pravilo koja mora da se ispoštuje

Orlovi će protiv jedne od najjačih selekcija odmeriti snage od 21 čas

16.06.2024. 11:45
  • Podeli:
navijač srbija reuters-666eb3a8a526d.webp Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Srbije utakmicom protiv Engleske započinje takmičenje na Evropskom prvenstvu. 

Orlovi će protiv jedne od najjačih selekcija odmeriti snage od 21 čas, a pred ovaj duel oglasio se i Fudbalski savez Srbije.

Naime, FSS obaveštava navijače da će na pomenutom meču isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, te da drugi baneri, zastave i transparenti neće moći da se unesu na stadion. To znači da na stadion neće moći da se unesu ni zastave na kojima piše "Kosovo je srce Srbije" ili bilo šta tome slično. 

Izgleda da organizator takmičenja ima dvostruke aršine. Primer za to je utakmica između Italije i Albanije, gde su na tribinama viđene zastave "Velike Albanije" i samozvane vojske "UČK".

Foto: Reuters

Dodatno obaveštenje FSS-a za navijače jeste da će se u nedelju, 16. juna na dan odigravanja utakmice sa Engleskom u Gelzenkirhenu uspostaviti fan zona za navijače Srbije. Lokacija fan zone biće  Sankt-Urbanus-Kirchplatz. Važna informacija za navijače je da od fan zone do stadiona (razdaljina 3.5km), saobraća tramvaj broj 302.

"U fan zoni biće organizovano niz manifestacija kulturno-umetničkog i zabavnog karaktera, u vremenu od 11,00 – 17,30. Naravno, posle toga, ko je bio srećne ruke i obezbedio ulaznicu, pravac stadion. Za Srbiju i zbog Srbije!", rekli su iz FSS.

Zabrane za stadion

Na stadion nije dozvoljeno uneti torbe veće od A4.

Pušenje je zabranjeno, uključujući i e-cigarete, vejp i sve duvanske proizvode koji se zagrevaju, a ne gore.

Na stadionu su dozvoljeni ponjer-banks malih dimenzija, samo ne veći od vaših telefona. Proverite da li se na vašem stadionu može koristiti keš, ili samo kartice.

Ne sme se uneti ni jedan plakat niti zastava veća od 2m x 15m. Držač zastave može biti najviše 1m u dužinu i prečnika 1cm.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()