Olson probuđen iz kome: Izašao iz bolnice, premešten u rehabilitacioni centar

Švedski fudbaler boluje od retke inflamatorne bolesti

19.03.2024. 12:11
  • Podeli:
Kristofer Olson-65f972cc59b4f.webp Foto: Profimedia

Vezista Midtjilanda Kristofer Olson je posle mesec dana probuđen iz veštačke kome i iz bolnice u kojoj je ležao, u svesnom stanju, prebačen je u rehabilitacioni centar "Neurocentar Hamel" na dalje lečenje.

Švedski fudbaler napustio je bolnicu u Kopenhagenu, nakon što je prošlog meseca zbog zdravstvenih problema stavljen u indukovanu komu i na respirator.

Danski klub je saopštio da Olson boluje od retke inflamatorne bolesti cerebralnih sudova, kao i da je prebačen u centar za naprednu rehabilitaciju neuroloških poremećaja. 

Olson nije više na respiratornoj pomoći, ali mu se motorne i govorne funkcije još nisu vratile.

Lekari specijalisti procenjuju da će rehabilitacija trajati nekoliko meseci, ali kažu da je prerano da prognoziraju kakav će biti ishod lečenja.

Šveđanin je 20. februara izgubio svest u svom domu i prebačen je u bolnicu gde je priključen na respirator. Dijagnoza u tom trenutku nije bila poznata, ali je navedeno da je imao više krvnih ugrušaka u mozgu.

Olson je za reprezentaciju Švedske zabeležio 47, a za Midtjiland 86 nastupa uz sedam golova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()