Onana neće moći da brani za Junajted u januaru

Da li su ovo dobre ili loše vesti za engleski klub?

02.12.2023. 12:03
  • Podeli:
Ander Onana-64f5cc1c956db.webp Foto: Profimedia

Andre Onana, golman Mančester junajteda, neće moći da brani za klub čak i da odbije poziv reprezentacije Kameruna.

Očekuje se da dobije poziv i brani za nacionalni tim na Afričkom kupu nacija koji je na programu od 13. januara do 11. februara.

Ukoliko Kamerun bude imao dobar turnir, Onana bi tako mogao da propusti šest utakmica na klupskom nivou.

Pravilo FIFA kaže da "ukoliko je igrač pozvan od strane svoje asocijacije, on ne može da igra za klub za koji je registrovan u periodu za koji je oslobođen, plus još pet dana".

To praktično znači da bi Kamerun morao da da posebnu dozvolu Onani da brani za Junajted ukoliko on odbije poziv reprezentacije.

Kamerun je u C grupi sa Senegalom, Gvinejom i Gambijom, sa kojom igraju i prvi meč 15. januara.

Posle nesporazuma sa selektorom Rigobetom Songom prošle zime na Mundijalu u Kataru, Onana je u decembru 2022. objavio da se povlači iz reprezentacije.

Ipak, u avgustu ove godine se predmislio i potom je branio na tri utakmice.

Za očekivati je da će dobiti poziv tako da će Junajted morati da traži drugo rešenje za januar i februar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()