Oproštaj od Siniše Mihajlovića na Kapitol brdu u Rimu

Čini se da je ceo grad došao na Kapitol brdo, dan pred sahranu, da se oprosti od legendarnog fudbalera i pozdravi porodicu Mihajlović

18.12.2022. 12:19
  • Podeli:
Porodica Mihajlović Rim-639ef49ea43f1.webp Foto: Profimedia

Kapela na Kapitol brdu u Rimu otvorena je, u nedelju, za poslednji ispraćaj Siniše Mihajlovića, bivšeg fudbalera i trenera koji je u petak preminuo u 53. godini od leukemije. 

Pogrebna komora, kako se mesto gde je izložen sanduk pokojnika zove u Italiji, biće otvorena do 18 časova. Od ranog jutra građani, ljubitelji sporta, zvaničnici klubova, grada i Serije A stajali su u redu da odaju počast Mihajloviću, koji je u Italiji kao igrač nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera. Kao trener predvodio je prvo Inter, kao pomoćnik Manćinija, a potom kao glavni trener vodio Katanju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milano, Torino i Bolonju. 

U prepodnevnim časovima u kapeli je bila prisutna i porodica Siniše Mihajlovića. Supruga Arijana Rapačoni Mihajlović, deca, majka, brat Dražen sa porodicom. 

Među onima koji su došli da se oproste od Mihajlovića i upute saučešće porodici bio je i Predsednik italijanskog Senata Ignacio La Rusa

"Mihajolović je bio heroj ne samo na terenu već i u životu, dokazivao je to do kraja. Cenio sam ga kao trenera, ali i kako je šutirao. Volim da se setim da je karijeru završio u Interu, ali i da je bio pobednički trener sa Katanijom, dva tima sa kojima sam blizak. Na kraju krajeva, svi smo mu bliski, i njemu i njegovoj porodici", prenosi reči La Rusa italijanska La Republika.

Na kovčegu je mnogo šalova i zastava klubova za koje je Mihajlović igrao i koje je trenirao. 

Dirljiv susret je bio predsednika Lacija Klaudija Lotita sa suprugom Siniše Mihajlovića. Kontroverzni sportski radnik Italije bio je dobar prijatelj sa porodicom Mihajlović i kada je Siniša prestao da ima veze sa klubom iz Rima. 

U ponedeljak u 11 časova sahrana Siniše Mihajlovića biće u crkvi Svetih mučenika na Piaca dela Republika u Rimu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()