Orlovi se mučili da uzlete do tri boda u Pogorici

Posle dosta prazne igre Dušan Vlahović je dva puta zatresao mrežu Crnogoraca

27.03.2023. 22:45
  • Podeli:
Dušan Vlahović_FSS-642200e392a93.webp Foto: FS Srbije

Ništa od kvalitetnog fudbala, osim dva gola, nije moglo da se vidi na stadionu "Pod Goricom" u Podgorici, na kom su se sreli reprezentativci Srbije i Crne Gore u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Na kraju tim Dragan Stojkovića se kući vraća sa pobedom od 2:0 i nova tri boda, pa zaista dva gola Dušana Vlahovića najsvetlije tačke prosečne predstave.

Napadač Srbije, koji je u igru ušao u 46, prvi put je zablistao u 79. minutu da bi isti sjaj ponovio u finišu nadoknade vremena za konačnih 2:0. Sa ova dva gola Vlahović na ličnom skoru ima već tri upisana gola za nacionalni tim u ovim kvalifikacijama.

Rezultatska razlika zvuči kao da je dominacija bila na jednoj strani, a razlika nemreljiva. Međutim, na terenu se igrala neka sasvim izjednačena i ne mnogo interesantan igra. Međuitm, na kraju se samo računa koliko je ko bodova osvojio. 

Posle prvih 45 minuta igre niko nije mogao da bude zadovoljan jer se igrao i gledao fudbal van svih očekivanja. Od ponuđenog igrači Srbije, na jednoj strani i Crne Gore na drugo, ponudili su po šansu i dve polušanse koje su vredne pomena u nemanju ničega konkretnijeg. 

Nikola Krstović je, pokušao, u 19. minutu, da iskoristi grešku odbrane Orlova Strahinja Pavlović - Vanje Milinkovića Savića, i da iskoristi pas Jovetića lobovanjem golmana rivala, ali se čuvar mreže bolje snašao. Dok je Marko Grujić, četiri minuta kasnije, glavom pokušao da uputi šut u okvir gola Crne Gore, ali je ona otišla pored desne stative. 

Najbolju priliku na meču imao je Aleksnadar Mitrović, u 29. minutu - lopta je otišla preko gola.   

Selektor Srbije je na početku drugog poluvremena napravio dvostruku izmenu: izveo je Ivana Ilića i Filipa Đuričića, da bi uveo Andreju Živkovića i Dušana Vlahovića. 

Krenuli su Crnogorci malo aktivnije da igraju, što je probudilo i domaću publiku. Neke promene videle su se i na strani Srbije - organizacija napada je počela da ima smisla...

Zapretio je Jovetić iz kontre i prvi put ozbiljno zapretio golmanu Srbije, koji je imao odličnu reakciju i odbranu. 

I onda je, posle dosta prazne igre, na trenutak u 79. minutu zablistao Dušan Vlahović. Primio je u kaznenom prostoru odlično dodvanje Filipa Mladenovića sa boka i na prvu šutirao direkt u mrežu golmana Mijatovića.

Kada se mislilo da je jedan gol sve što se na ovom meču videlo, napadač Juventusa je u poslednjim sekundama meča iznova zatresao mrežu Crne Gore, na asistenciju Saše Lukića, za konačnih 2:0.

To bi bilo sve od predstave na pozornici "Pod Goricom". Do sledećeg susreta u Beogradu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()