Orlovi znaju ko može da im zagorča život: Matjaž Kek saopštio spisak igrača za EURO

EP je na programu od 14. juna do 14. jula, a Slovenija će igrati u Grupi C zajedno Srbijom, Engleskom i Danskom

07.06.2024. 21:47
  • Podeli:
matjaž kek profimedia-0823320003-664c88a73f51a.webp Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek saopštio je danas konačan spisak od 26 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić.

Odbrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović.

Vezni red: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Adrian Zeljković, Nino Žugelj, Josip Iličić.

Napad: Žan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik.

"Na kraju, morao sam da se odlučim za 26 igrača, što ne znači da oni koji sada ne putuju sa nama u nekim narednim akcijama neće biti u reprezentaciji. Fudbal će se igrati i posle Evropskog prvenstva, u septembru već imamo mečeve Lige nacija. Takođe, morao sam i taktički da posmatram stvari pre donošenja konačne odluke, jer ne mogu da vodim previše napadački orijentisanih igrača, pretpostavljam da nećemo napadati 90 minuta svaki meč na Euru" rekao je Kek.

Reprezentacija Slovenije će do početka EP odigrati prijateljsku utakmicu sutra protiv Bugarske.

EP je na programu od 14. juna do 14. jula, a Slovenija će igrati u Grupi C zajedno Srbijom, Engleskom i Danskom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()