Ostaju li skauti u sportu bez posla: Sevilja traži pomoć od veštačke inteligencije

Uzbuđeni smo zbog saradnje sa kompanijom IBM, kaže predsednik španskog kluba

23.01.2024. 16:05
  • Podeli:
fudbal, fudbalska lopta, gol, mreža - profimedia-655e3e8da5854.webp Foto: Profimedia

FK Sevilja će ubuduće tražiti nove igrače uz pomoć platforme kompanije Aj-Bi-Em koja je nazvana "Skaut advajzer" (Scout Adviser) koja se oslanja na veštačku inteligenciju, objavio je IBM na svom vebsajtu.

Veštačka inteligencija (AI) će napraviti listu fudbalera koji su potrebni Sevilji na osnovu faktora kao što su visina i težina, brzina, broj golova ili odigrani minuti, kao i tekstualne analize više od 200.000 izveštaja skauta koji prate učinak igrača.

"Uzbuđeni smo zbog saradnje sa kompanijom IBM jer ovaj projekat može da bude prekretnica za Sevilju i celu sportsku industriju", izjavio je predsednik FK Sevilja, Hoze Marija del Nido Karasko.

Predsednik španskog fudbalskog kluba veruje da će veštačka inteligencija znatno unaprediti proces traženja novih igrača, ali Sevilja će pored AI i nadalje koristiti usluge skauta i analitičara.










 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()