Oštra kazna: Srpskom navijaču zabranjen ulaz na sve utakmice Evropskog prvenstva?

UEFA reagovala na česte upade navijača na teren

23.06.2024. 17:25
  • Podeli:
srpski navijači minhen željko vučković tanjug-6673f0f491400.webp Foto: Željko Vučković Tanjug

Evropsko prvenstvo u fudbalu poznato je po čestim upadima navijača na teren Ovo je nateralo UEFA na primenu oštrijih mera za prestupnike.

"Na stadionima će se preduzeti dodatne sigurnosne mere kako bi se dodatno ispunili zahtevi turnira i sprečili takvi incidenti. Sigurnost na stadionu, na terenu i u prostorijama reprezentacije glavni je prioritet UEFA, nemačkog DFB-a i organizatora Evropskog prvenstva",  ističe se u obaveštenju Evopske fudbalske unije.

Takođe, u saopštenju su najavljene i zakonske posledice za one koji neovlašteno uđu na teren.

"Svaki ulazak na teren neovlaštene osobe predstavlja kršenje stadionskih pravila i rezultiraće udaljavanjem sa stadiona, zabranom prisustva na svim utakmicama EP, ali i kaznenim prijavama za ulazak na teren", navodi se.

Među onima kojima preti rigorozna kazna jeste i jedan srpski navijač, koji je utrčao na igralište tokom utakmice Srbije i Slovenije (1:1) u Minhenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()