Osvojio skoro sve, a sada objavio odlazak u penziju: Varan iznenada završio karijeru

Tihi heroj surove dominacije Real Madrida

25.09.2024. 11:00
  • Podeli:
raphael varane reuters-66434af37befa.webp Foto: Reuters

Slavni francuski fudbaler Rafael Varan odlučio je da se penzioniše u 31. godini.

Čuveni štoper je ovog leta potpisao dvogodišnji ugovor s Komom, ipak već na prvom meču je povredio koleno,  a sada se oglasio putem Instagrama i zvanično objavio odlazak u penziju.

"U svojoj karijeri prihvatao sam mnoge izazove, išao iz prilike u priliku, skoro sve je trebalo da bude nemoguće. Neverovatne emocije, posebni trenuci i uspomene koje će trajati ceo život. Razmišljajući o ovim trenucima, sa ogromnim ponosom i osećanjem ispunjenosti najavljujem da se povlačim iz igre koju svi volimo", napisao je on.

Dodao je da ništa ne bi menjao u svojoj kariejeri i da osvojio titula više nego što je mislio da može.

"Ne kajem se, ne bih ništa menjao. Osvojio sam više nego što sam mogao i da sanjam, ali pored priznanja i trofeja, ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, držao svojih principa iskrenosti i trudio se da svuda odem bolje nego što sam našao. Nadam se da sam vas sve učinio ponosnim",podvukao je on.

Varan je u karijeri igrao za Lens, Real Madrid, Mančester junajted i Komo. S "kraljevskim klubom" je četiri puta osvojio Ligu šampiona, dok je tri puta bio prvak Španije. Kao član "crvenih đavola" bio je šampiona FA kupa i Liga kupa. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 93 utakmice. Bio je deo ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Rusije 2018. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()