Otkaz selektoru: Švedska potpuno nezadovoljna uprkos pobedi

Sedam punih godina sedeo je na klupi

20.11.2023. 15:53
  • Podeli:
Jan Anderson-655b72288e7b9.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek/Tanjug

Fudbalski savez Švedske je smenio selektora Jana Andersona, nakon što nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo 2024.

Iako je Švedska u poslednjem kolu kvalifikacija za EURO savladala Estoniju sa 2:0, nije ostvarila plasman na prvenstvo, jer je kvalifikacije završila na trećem mestu u grupi F sa samo deset osvojenih bodova od 24 koliko je bilo moguće.

Iz ove grupe su na prvenstvo otišli Belgija i Austrija, koje su imale 10, odnosno devet bodova više od gorepomenute Švedske, što ide u prilog tome da je ova reprezentacija imala poprilično loše partije, što je rezultiralo i smenom selektora.

Jan Anderson je vodio Švedsku od leta 2016. godine. Uspeo je sa njima da igra i u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kao i u osmini finala Evropskog prvenstva dve godine kasnije. Međutim, Šveđani se nakon toga nisu uspeli kvalifikovati na Svetsko prvenstvo u Katar, gde su izgubili od Poljaka u baražu za Mundijal.

Još nije poznato ko će naslediti Andersona na mestu selektora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()