Ovo se ne pamti godinama: Poljud rasprodat do poslednjeg mesta

Svi klubovi sa prostora SFRJ, dugo, priželjkuju fudbal pred krcatim tribinama, a ta želja ispuniće se Hajduku u nedelju

18.12.2021. 14:21
  • Podeli:
Fudbaleri Hajduka 2021 foto Pixsell.jpg Foto: Pixsell

Slogan "Svi na Poljud" ostvario je cilj. Fudbaleri Hajduka dočekaće u nedelju Osijek, lidera na tabeli HNL, pred krcatim tribinama. Biće to derbi poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Hrvatske, a ulaznice su rasprodate u roku od 24 časa. 

Stadion pun do poslednjeg mesta je nešto što svi na Balkanu priželjkuju, a nikome do juče nije pošlo za rukom. Uporni navijači Hajduka čekali su strpljivo u redu pred blagajnom, a uporniji od njih su bili oni koji su sate proveli na internetu ne bi li kupili ulaznicu online.

U petak je uprava Hajduka i zvanično objavila da je prodato 32.000 karata za poslednju utakmicu jesenjeg dela prvenstva.

Nesumnjivo u Splitu tri dana već vlada fudbalska euforija, ali nikome nije najjasnije šta je razlog ovakvoj reakciji navijača usred decembra. Jeste da će Hajduk i Osijek igrati derbi kola, ali rezultat na utakmici neće biti presudan u trci ka tituli jer je pred oba kluba još celo proleće i dosta prostora za preokrete. 

Jedina novina pred ovu utakmicu bila je cena karata koje su sa uobičajnih 50 do 90 kuna spuštene na 30 (četiri evra za sve tribine), a za decu minimalnih 5 kuna. Da je u tome markentinški trik i nije, jer su primera radi Crvena zvezda i Partizan nemali broj puta častili navijače besplatnim ulaskom na utakmice pa dodje ljudi taman toliko da popune jednu tribinu.

Kako uspomene podsećaju, Osijek je na Poljudu poslednji put igrao pred punim tribinama davne 1995. godine kada je Hajduk pozvao svoje navijače na proslavu titule. Došlo je tada 30.000 ljudi. 

U ovom trenutku Osijek je prvi na tabeli sa 39 bodova. Drugo i treće mesto dele Dinamo iz Zagreba i Rijeka sa po 37 bodova, dok je Hajduk na četvrtoj poziciji sa 34 boda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()