Pančev: Zaslužena pobeda Zvezde u večitom derbiju, ima kvalitetniji i bolji tim

Struka se oglasila.

24.09.2024. 18:27
  • Podeli:
darko pancev AhelATAImages-6672e9c858281.webp Foto: AhelATAImages

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Pančev izjavio je da su crveno-beli zasluženo pobedili Partizan u 174. večitom derbiju.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u ponedeljak Partizan 4:0 u devetom kolu Superlige Srbije i 174. večitom derbiju.

"Gledao sam derbi. Zaista lepa pobeda Crvene zvezde. Velika bodovna razlika je već na početku prvenstva i to odgovara Zvezdi. Objektivno, Zvezda je izgledala mnogo bolje i apsolutno dominirala u večitom derbiju. Zasluženo smo pobedili, što se i očekivalo ako se uzme u obzir da smo stabilniji klub, ali i da imamo kvalitetniji tim na terenu. Pobedom od 0:4 na strani posle osam godina u gostima smo srušili negativnu tradiciju, a verujem da će Zvezda i ove sezone uspeti da osvoji titulu", rekao je Pančev, prenosi klupski sajt.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Makedonije osvrnuo se na igru Zvezdinog napadača Šerifa Endiajea, koji je protiv Partizana postigao het-trik.

"Šerif je pokazao da je 'šerif' na terenu. Čestitam mu. Lepo je upisati het-trik na bilo kojoj utakmici, a pogotovo kada je večiti derbi u pitanju. Viđen je prvi het-trik još od 1968. godine, a dobro se zna koliko su derbiji jake i tvrde utakmice. Šerif je srušio rekord na velikoj utakmici kakav je derbi i to je za veliko poštovanje. Mladi Maksimović je pokazao da poseduje kvalitet i talenat. Trener Milojević, koji voli mlade igrače, mu je ukazao šansu što je odlično. Andrija je budućnost kluba, želim mu sve najbolje u karijeri i nadam se da će nas radovati partijama u Zvezdi", izjavio je nekadašnji napadač crveno belih.

On je pozvao navijače Zvezde da pruže podršku igračima na utakmici 10. kola SLS protiv Železničara, koja je poslednja pred gostovanje crveno-belih Interu u Ligi šampiona.

"Navijačima nikada ne treba poseban poziv da dođu na utakmicu. Pokazali su u teškim trenutcima da su uvek uz klub. Na severu je stalno više od 15 ili 20 hiljada navijača, čime je lojalnost uvek prikazana. Verujem da će tako biti i protiv Železničara i da bi Marakana mogla da bude puna kao nagrada za sjajnu partiju u večitom derbiju. Ne bi trebalo da se mnogo opterećujemo utakmicama u Ligi šampiona, jer ima protivnika koji su na visokom nivou. Važno je da odigramo dobru utakmicu, ali bez rezultatskog pritiska" zaključio je Pančev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()