Pavlović o kvalifikacijama za EP u fudbalu: Jurimo prvo mesto, pritisak je veliki

Za više od mesec dana, 24. marta, počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu

15.02.2023. 11:00
  • Podeli:
strahinja pavlović profimedia-0723408121-1666168465466.webp Foto: Profimedia

Fudbaler Strahinja Pavlović debitovao je na Mondijalu, a postigao je i gol za srpsku reprezentaciju u utakmici protiv Kameruna , ali će ranu eliminaciju Srbije sa takmičenja pamtiti celoga života. 

Štoper Srbije tri meseca kasnije za Sportski žurnal komentariše eliminaciju u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

"Mogli smo više, nismo uspeli. Ostao je veliki žal zbog svega. Nismo pružili 100 odsto mogućnosti. Sreća je važan faktor u fudbalu, nije bila na našoj strani, posebno na utakmici protiv Kameruna. Da smo savladali Afrikance sve bi bilo drugačije u poslednjem kolu grupne faze. Naravno, mnogo će nam značiti sve kroz šta smo prošli na Svetskom prvenstvu. I za sebe smatram da na sledećem takmičenju mogu da budem samo bolji", kaže Pavlović. 

Priznaje da nije očekivao na početku da će se Argentina popeti na svetski tron, ali je dalji tok takmičenja na to ukazivao. 

"Kako je takmičenje odmicalo mnogo toga ukazivalo je da će Gaučosi osvojiti Zlatni globus. Verovao sam da Karioke mogu do finala, ponovo su eliminisani u četvrtfinalu", ističe on. 

Za više od mesec dana, 24. marta, počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Srbija je u grupi sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

"Situacija je drugačija u odnosu na prethodni ciklus. Lane smo počeli kvalifikacije sa ciljem da jurimo drugo mesto. Sad je pritisak veći, pogotovo što smo jedini iz naše grupe učestvovali na SP, što treba da opravdamo. Razmišljaćemo od utakmice do utakmice, sa ciljem da osvojimo prvo mesto iako i druga pozicija donosi učešće na kontinentalnom šampionatu. Veliki je izazov za nas da našoj zemlji posle 24 godine donesemo učešće na EURO", objašnjava Pavlović i dodaje da je ekipa Mađarske najveći konkurent:

"Igrali su odlično u Ligi nacija, pobeđivali Englesku i Nemačku. Dobro se poznajemo sa komšijama. Prošle godine smo ih savladali u prijateljskoj utakmici, prethodno se sastajali i u B diviziji Lige nacija. Bićemo interesantan dvomeč s njima.".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()