Pižon: Zvezdu je napustila sreća zbog prethodnih sezona

Nekadašnji trener i igračka legenda Crvene zvezde ističe da je igra u Ligi šampiona bila bolja nego u prethodnim učešćima šampiona Srbije u elitnom takmičenju

29.11.2023. 19:30
  • Podeli:
Vladimir Petrović Pižon-1668251398667.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/Pixsell

Četvrta legenda Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon izjavio je da je klub rezultatski podbacio u Ligi šampiona ove sezone, ali i istakao da je "crveno-bele" sreća napustila zbog nekih prethodnih sezona kad su pobeđivali uz slabije igre.

Crvena zvezda je poražena u Bernu 2:0 od Jang bojsa u petom kolu Grupe G Lige šampiona.

"Crveno-beli" su poslednji na tabeli sa samo jednim bodom i izgubili su sve šanse da se plasiraju u Ligu Evrope. Mančester siti je prvi sa 15 bodova, dok je Lajpcig drugi sa devet. Ova dva kluba će igrati u osmini finala LŠ.

Jang bojs je treći na tabeli sa četiri boda i igraće na proleće u Ligi Evrope.

"Rezultatski smo podbacili i nismo smeli sebi da dozvolimo da od šest bodova u dvomeču sa Jang bojsom osvojimo samo jedan. To jeste neuspeh i to treba priznati, ali mi smo sinoć protiv Jang Bojsa odigrali možda i najbolju evropsku utakmicu u gostima gledajući poslednjih sedam godina. Kad u Ligi šampiona u gostima stvorite ovoliko šansi, morate da osvojite tri boda. Negde nas je i sreća napustila zbog nekih prethodnih sezona kad smo pobeđivali uz slabije igre", istakao je Petrović za Tanjug.

Nekadašnji trener i igračka legenda Crvene zvezde ističe da je igra u Ligi šampiona bila bolja nego u prethodnim učešćima šampiona Srbije u elitnom takmičenju.

"Zvezda je u svih pet utakmica u Ligi šampiona igrala dobar fudbal i nije bivala inferiorna u odnosu na rivale, što je ozbiljan iskorak kada se pogledaju prethodne sezone. Jesmo tada osvajali i četiri i tri boda u Ligi šampiona, ali smo realno u svim ostalim mečevima bili 'vreća za punjenje' bez snage da se suprotstavimo. Po prvi put Zvezda igra ravnopravno u Ligi šampiona", dodao je Petrović.

On je posebno analizirao meč u Bernu i rekao da je trener Crvene zvezde Barak Bahar sinoć dobro i pripremio i vodio utakmicu.

"Promašili smo sedam stopostotnih prilika i po svim parametrima bili bolji rival. Nismo zaslužili poraz, ali to je fudbal. Ono što posebno hrabri je to da je Zvezda na terenu sinoć imala pet klinaca, u važnoj utakmici Lige šampiona. Tu su Lučić, Stamenić i Điga koji su 2002. godište, a zatim i još mlađi, Nedeljković i Mijatović koji su rođeni 2005. godine. Zvezda je ove sezone podmladila tim kao nikad do sad", istakao je Petrović.

Na kraju je rekao da ekipa ima ogroman potencijal, ali da je potrebno strpljenje zvezdaške javnosti.

"Uz Bukarija, Hvanga, Glazera i ostale, Zvezda nikad nije imala ovakvu tržišnu vrednost igrača. Došao je novi trener i mnogo novih igrača, tako da je potrebno strpljenje koje zvezdaška javnost nažalost ne dozvoljava. Sinoć je u odnosu na kvalifikacije prošlog avgusta, igralo samo četiri igrača. To su Ivanić, Dragović, Rodić i Bukari uz sedmoricu novih. Ali, Zvezda ima budućnost. Sve je ovo veliko iskustvo. Sad se okrećemo domaćem prvenstvu gde je prioritet osvajanje sedme uzastopne šampionske titule i pripreme za novu sezonu u Ligi šampiona", zaključio je Petrović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()