Počela sezona u Saudijskoj Arabiji: Firmino odmah upisao het trik

Sjajni Brazilac je u svom prvom nastupu nosio kapitensku traku

12.08.2023. 09:13
  • Podeli:
Roberto Firmino_Al-Ahli-64d724393044b.webp Foto: Roberto Firmino_Al-Ahli

Utakmicom između Al Ahlija i Al Hazema počela je nova sezona saudijske Pro lige, takmičenja koje je preko noći postalo prepuno velikim svetskim zvezdama. Moglo ih je biti i više, ali su mnogi ponude odbili.

Prvu utakmicu nove sezone obeležio je Roberto Firmino, napadač koji je ovog leta stigao u Al Ahli iz Liverpula.

Sjajni Brazilac je u svom prvom nastupu nosio kapitensku traku i postigao sva tri gola svoje ekipe.

Najpre je glavom pogodio već u 6. minutu meča, a potom je u 10. gol dao iz najlepše akcije na utakmici u kojoj su učestvovale i ostale fudbalske zvezde koje su stigle u Al Ahli ovog leta.

Publika na ovo nije ostala nema, nego je zapalila tribinu. Gorele su baklje, bilo je dima, vijorili su se barjaci zeleno bele boje...

Bivši igrač Njukasla Alen Sent-Maksimin je povukao kontru i prosledio loptu bivšem igraču Mančester sitija Rijadu Mahrezu koji je potom asistirao Firminu kom nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Vina je u 50. minutu smanjio na 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Firmino kada je u 72. minutu kompletirao het-trik.

Od prvog minuta za Al Ahli su igrali i Frenk Kesi, Eduard Mendi i Rodžer Ibanez koji su stigli iz Barselone, Čelseaja i Rome.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()