Ponude stigle u UEFA: Poznata dva kandidata za domaćina finala Lige šampiona 2027.

Izvršni komitet UEFA će imenovati novog domaćina u maju sledeće godine

23.10.2024. 19:01
  • Podeli:
liga_sampiona_foto_profimedia.jpg Foto: Profimedia

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je primila kandidature od Madrida i Bakua da budu domaćini finala Lige šampiona 2027. godine. Španski fudbalski savez je kandidovao stadion "Metropolitano" u Madridu, dok je iz Azerbejdžana stigao predlog da "Olimpijski stadion" u Bakuu bude domaćin finala LŠ 2027, pošto je UEFA prethodno Milanu oduzela domaćinstvo.

UEFA je saopštila da potvrde o zainteresovanosti nisu obavezujuće, a konačni predlozi moraju biti dostavljeni sa konkursnom dokumentacijom do 19. marta 2025. godine.

Izvršni komitet UEFA će imenovati novog domaćina u maju sledeće godine.

Evropska kuća fudbala je ranije odlučila da Minhen bude domaćin finala LŠ 2025, a Budimpešta 2026. godine.

UEFA je takođe saopštila da su Varšava, Barselona, Bazel i Kardif kandidati za finale Lige šampiona 2027. za fudbalerke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()