Poraz Zvezde u Mančesteru: Kako je moglo da bude, odlično se odbranilo

Sledeći ispit zrelosti crveno-beli imaju 4. oktobra

19.09.2023. 22:57
  • Podeli:
Osman Bukari-6509fe6bc8a5d.webp Foto: AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Bez iznenađenja u Mančesteru: Siti je na svom terenu savladao Crvenu zvezdu i uzeo tri boda na startu Lige šampiona. Ekipa Pepa Gvardiole, iako znatno oslabljena, klasa je bez obzira sa kojim imenima nastupa - napravila je preokret i slavila sa 3:1 (0:1). Razlika je mogla da bude i veća, ali su gosti na golu imali spremnog Omrija Glazera.  

Čemu se nadala, dobro se Crvena zvezda u Mančesteru provela. Tim Baraka Bahara prvi je dao gol na "Etihadu", u 1. kolu Lige šampina, na utakmici sa Sitijem - u 45. minutu Osman Bukari zatresao je mrežu domaćina za vođstvo od 1:0 i odlazak u svlačionicu na odmor.

Gol je stigao iz kontre. U finišu odlično organizovanog napada Mirko Ivanić je video Bukarija, dodao mu loptu, ovaj uspešno nije ušao u zamku ofsajda i istrčao sam brže od odbrane Sitija i savladao protivničkog golmana. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, ali je u VAR sobi utvrđeno da ofsajda nije bilo. 

Imali su crveno-beli još jednu dobru priliku pre gola, kada je u 30.minutu golman Mančester sitija odbranio šut Bakarija u okvir gola. 

Tokom prvog poluvremena domaćin je bio ubedljiviji, ali bez golova. Imao je Haland, u 25. minutu, najbolju priliku kada je posle centaršuta Fodena pogodio prečku. 

I u 40. minutu je bilo napeto, kada su dvojica igrača šutirali dva puta na gol Glazera, ali je golman Crvene zvezde obe puta bio na visini zadatka. Imao je Glazer čak sedam odbrana za 45. minuta. 

AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Po povratku na teren Mančester siti nije imao mira. Krenuo je agresivno i odmah objasnio ko je gazda na "Etihadu". 

Već u 47. minutu je domaćin izjednačio, preko Huliana Alvaresa. Haland je primio loptu u kaznenom prostoru, video s desne strane Argentinca koji je savaladao odbranu Zvezde i uputio loptu u gol - 1:1. 

I u 53. minutu je bila ugrožena mreža gostiju. Gol je postigao Voker, posle odlične akcije - tika-taka na delu, ali je odmah suđen ofsajd što je potvrdio i VAR. 

Gazer je imao pune ruke posla i četiri minuta kasnije, kada je sprečio nameru Halanda i Alvaresa. 

I upornost se isplatila. Alvares nije prestajao da napada. Dobio je priliku da izvede kazneni udarac u 59. minutu, šutirao je s leve strane sa oko 18 metara po dijagonali, Glazer je istrčao da boksuje loptu, promašio je i ona je ušla u gol za prekoret - 2:1.

AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Napadali su igrači Mančester sitija sve dok nisu stigli do sigurne prednosti. Ništa nisu prepuštali da se dešava van njihove kontrole. 

Da je tako bilo potvrdio je Rodri, golom u 73. minutu. Igrač je vodio loptu, ušao u šesnaesterac i odmah procenio slabu odbranu Zvezde, šutirao i zatresao mrežu srpskom šampionu za 3:1. 

I čim su stekli prednost koja im je odgovarala igrači Sitija su "usporili". 

Iscrpljivali su pre toga energiju iz tima Crvene zvezde, zbog čega je nedostajalo snage za agresivniju igri i trener Bahar je do kraja meča napravio sve dozvoljene izmene. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()