Portugal je na kolenima: Pobeda hrabre Gruzije za plasman u osminu finala

Gruzija je završila kao treća u grupi

26.06.2024. 22:53
  • Podeli:
portugal gruzija PhotoAlessandra Tarantino-667c7839cb502.webp Foto: PhotoAlessandra Tarantino

Fudbaleri Gruzije savladali su Portugal rezultatom 2:0, čime su obezbedili plasman u drugu rundu takmičenja.

Selektor Portugala Roberto Martinez izvršio je  čak osam promena u startnoj postavi u odnosu na meč sa Turskom. 

Gruzini su šokantno poveli već posle minut i 32 sekunde igre. 

Silva je uputio katastrofalan poprečni pas na sredini terena, pa je Mikautadze poslao loptu napred za Hviču Kvaracheliju, a ovaj je u svom stulu projurio pored odbrane Portugala i lako poslao loptu u malu mrežu sa desne strane.

Bio je to peti najbrži gol u istoriji šampionata Evrope. Nakon toga je Portugal je dominirao, Žoao Neveš je zapretio u 24. minutu, Feliks je u 30. tukao tik pored gola, kao i Palinja u 44.

Gruzija je imala nekoliko opasnih tranzicija, Kvarachelija je u 36. minutu bio jako blizu drugog pogotka, ali nije uspeo.

Najveća zvezda portugalskog tima Kristijano Ronaldo je bio jako nervozan tokom prvog poluvremena, pa je u 28. minutu dobio žuti karton.

AP PHOTO EBRAHIM NOROOZI
 

Na startu drugog poluvremena, Ronaldo je iz peterca zapretio posle kornera, ali se odlično snašao golman i odbranio taj pokušaj. Novi korner, ponovo preti Ronaldo i lopta ide u gol aut. Izvukla se Gruzija u ovoj situaciji.

U 55. minutu, posle gledanja VAR sudija kaže da je Antonio Silva skrivio jedanaesterac kada je šutnuo jednog od igrača Gruzije, a precizan sa bele tačke je bio Mikautadze.

Portugalci su nastavljali da dominiraju kada je posed lopte u pitanju međutim od toga nije bilo velike koristi, Ronaldo je izašao iz igre.

Mnogo propuštenih prilika za Portugal, ali Gruzijci su se sjajno bodrili, zadržali rezultat i ostvarili plasman u narednu rundu takmičenja.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()