Portugalci pobedom započeli šampionat: Češka pala u nadoknadi

Erupcija u nadoknadi vremena

18.06.2024. 22:54
  • Podeli:
portugal slavlje ceska reuters-6671f4d781e64.webp Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Portugalije savladala je Češku rezultatom 2:1 na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Portugalci su bili ofanzivni i očekivano kontrolisali igru, stvarali šanse, ali daleko od toga da su bili na očekivanom nivou, pošto su se Česi odlično i organizovano branili.

Ako pogledamo najbolje šanse, u 25. minutu su centimetri delili Portugalce kada je posle kontre Bruno Fernandeš uputio oštar centaršut na peterac, ali je tamo zamalo zakasio Leao.

Osam minuta kasnije, Portugal je imao novu šansu, Ronaldo je izašao sam na golmana, nije se najbolje snašao, u nastavku akcije je sa distance gađao i Vitinja, ali je izblokiran.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, pa nije bilo golova. 

U drugom poluvremenu potpuna drugačija situacija. Česi su poveli u 62. minutu, strelac je bio Lukaš Provod. Odložio mu je loptu Cufal, a vezista Slavije šutira sa ivice šesnaesterca u suprotan ugao.

Međutim, ekspresno su izjednačili Portugalci. Česi su opet postigli gol, ali na njihovu žalost, ovaj put u sopstvenu mrežu je loptu smestio Robin Hranač.

Veliku priliku imali su Česi u 81. minutu, novi igrač na terenu Ševčik čiji je udarac izblokirao Dijaš. Lopta se odbija do Součeka koji šutira sa distance, tik pored gola.

Ipak Portugalci u finišu meča stižu do novog kola, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije Kristijana Ronalda.  Međutim, Česi su podlegli pritisku Portugala, novi gol su primili u nadoknadi vremena, a gol je postigao Fransisko Konseisao za konačnih 2:1.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()