Portugalija je sila: Na krilima Ronalda i Silve srušena Turska

Sjajna igra Ronalda i Bernanda Silve

22.06.2024. 19:55
  • Podeli:
portugal AP PhotoMichael Probst-66770f9f1d9d6.webp Foto: AP PhotoMichael Probst

Fudbalska reprezentacija Portugalije savladala je Tursku rezultatom 3:0 na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Portugalci su kontrolisali dešavanja u Dortmundu pokazavši da su zaista dominantni u tom delu formacije. Iako su Turci imali ozbiljniji napad koji Akturkoglu nije uspeo da završi udarcem, Portugalci su poveli preko Bernarda Silve do kojeg je lopta došla na drugu stativu uz dašak sreće.

Neverovatan detalj prvog dela meča videli smo u 29. minutu kada je jedna rutinska situacija za Tursku okončana agonijom. Loša komunikacija, ali i reakcija Sameta Akajdina koji nije pogledao gde je njegov golman Bajandir, već je napamet vratio loptu i to u pravcu gola, a ona je završila u istom.

Portugal je u 56. minutu  povisio na 3:0 protiv Turske.

Ronaldo je bio nesebičan i u situaciji "2 na 1" sa golmanom Bajindirom, doturio je loptu Brunu, kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu.

Dominirali su Portugalci tokom celog meča, Turci su jedva čekali da se meč završi, a rezultat na kraju je bio velikih 3:0.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()