Posrnuli Plavci na 11. mestu: Čelsi bi Alonsa, odmah

Španac pravi istorijske rezultate u Bajeru

05.02.2024. 16:00
  • Podeli:
Ćabi Alonso-65c0f8be0ac79.webp Foto: Harry Langer/dpa via AP/Tanjug

Čelsi želi Ćabija Alonsa odmah, pišu engleski mediji posle još jednog poraza Plavaca u Premijer ligi tokom minulog vikenda. Klub iz Londona želi da zameni aktuelnog menadžera Maurisija Poketina i to ni manje ni više preuspešnim trenerom Bajera iz Leverkuzena - ali Špancu se ne žuri da menja klub.

Ekipa, u koju je prošlog leta uloženo mnogo novca, sredinom prvenstva nalaze se na 11. mestu Premijer lige. Posle teških uzastopnih poraza od Liverpula i nedavno od Vulvsa, uz osam primljenih golova "Gardijan" je objavio da posao Poketina nije neposredno ugrožen, ali prema "Sport Zone", uprava Čelsija želi da ga zameni Alonsom što je pre moguće.

Šira slika je malo drugačija

Bivša zvezda Liverpula, Real Madrida i Bajerna je navodno zapela za oko suvlasniku Čelsija Behdadu Egbaliju koji je doveo Bajer do vrha Bundeslige, a zapanjujuće je da njegova ekipa ostaje neporažena u svim takmičenjima početkom februara.

Međutim, ovo bi bilo daleko od jednostavnog imenovanja. Alonso sigurno želi da završi potencijalno istorijsku sezonu sa Leverkuzenom, a neće mu nedostajati elitnih ponuda na leto, jer se Jirgen Klop sprema za povlačenje sa Enfilda, a Tomas Tuhel se suočava sa neizvesnom budućnošću u Bajernu. 

Leverkuzen je produžio niz bez poraza u Bundesligi na 20 utakmica. Nikada nisu osvojili ligu, iako su u pet navrata završili kao vicešampioni. 

Pošto je Alonso verovatno van domašaja, ostaje da se vidi da li će se Čelsi okrenuti drugim opcijama ili će Poketinu priuštiti više vremena. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()