Poverenje, proces, strpljenje, predanost i posvećenost: Srpski superligaš nije menjao trenera dve godine

U talasu smena koje su postale obeležje srpskog fudbala, ovo je vest za svaku pohvalu

29.11.2023. 23:45
  • Podeli:
lazetic ata-65674b29cac86.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Sprski superligaš TSC ima istog trenera već dve sezone i to je, u talasu smena koje su postale obeležje srpskog fudbala, vest za svaku pohvalu.

Pre tačno godinu dana Žarko Lazetić je odradio prvi trening sa ekipom kojoj je doneo najveće uspehe u istoriji kluba - vicešampionsku poziciju i učešće u Ligi Evrope.

Pre samo pet i po godina premijer Mađarske Viktor Orban svečanim presecanjem vrpce zvanično je otvorio fudbalsku akademiju TSC-a i malo ko je tada verovao da će danas ovaj klub biti tu gde jeste.

Mada, sa takvom logistikom, podrškom, stručnim radom i upravljanjem, zapravo je bilo samo pitanje vremena kada će se desiti uzlet kojem danas svedočimo.

Uspeh TSC-a došlo je, ipak, brže nego što su i najveći optimisti u Baškoj Topoli očekivali. Ali nikako nije došao "preko noći", jer tako se ne može u fudbalu.

Zoltan Sabo, nažalost, nije dočekao da vidi plodove i njegovog rada (vodio tim do svoje smrti u decembru 2020) a tamo gde je on stao nastavio je, godinu dana kasnije, Žarko Lazetić, piše B92.

Od tada, TSC se razvija munjevito, ali u isto vreme temeljno i proračunato.

Poverenje, proces, strpljenje, predanost i posvećenost ključne su reči u vokabularu ljudi koji vode superligaša iz Bačke Topole i to im danas dolazi na naplatu.

Danas, TSC je tim koji je stao uz rame večitim beogradskim rivalima sa kojima je ove sezone igrao tri puta i tri puta izlazio iz tih mečeva neporažen, uz nedavni, po svemu, viđenom tog dana u Humskoj istorijski trijumf protiv Partizana (4:0).

Danas u Bačku Topolu dolaze i premijerligaši (Vest Hem), gostuje i višestruki prvak Grčke Olimpijakos, dolaze bundesligaši. Danas su upravo ti mečevi, iako su porazi, velika škola iz koje uči Lazetić i njegov tim.

To je i sledeći nivo kojim će klub težiti - da počne da se ravna i sa evropskim klubovima.

Važno je istaći da je sve ove uspehe TSC postigao većinski uz pomoć domaćih snaga - dakle može se i sa srpskim kadrom i te kako igrati dobar fudbal (Čalušič, Sos, Rakonjac i Mirčevski jedini stranci).

Za ovaj uzlet "kluba koji se čekao da razdvoji Zvezdu i Partizan" u velikoj meri je zaslužan upravo Lazetić, ali i klub koji je dao svom treneru "sve vreme ovog sveta" da ispolji svoj trenerski talenat.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()