Poznati svi učesnici četvrtfinala: Spektakularno ka završnici Lige Evrope

Najzastupljeniji su Italijani sa tri predstavnika

15.03.2024. 11:00
  • Podeli:
evropska liga uefa-64f1cc0c342c7.webp Foto: UEFA

Fudbaleri Atalante plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su na stadionu u Bergamu pobedili ekipu portugalskog Sportinga rezultatom 2:1 (0:1).

Prvi meč odigran u Portugalu završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Prvi do gola stigli su gosti, pošto je mrežu Atalante u 33. minutu zatresao Pedro Gonkalves

Strelci za domaću Atalantu bili su Ademola Lokman u 46. minutu i Đanluka Skamaka u 59. minutu. 

Medicinari opravdali ulogu favorita

Fudbaleri Bajera Leverkuzena opravdali su ulogu velikog favorita i obezbedili plasman u četvrtfinale, pošto su na "Baj areni" pobedili Karabag sa 3:2 (0:0).

Prvi meč koji je igran u Kazahstanu završen je rezultatom 2:2.

U revanšu prvi do gola došli su gosti, prvo je u 58. minutu Abdelah Zubir zatresao mrežu, a potom u 67. Žuninjo povećao prednost Karabaga na 2:0.

Uzvratio je domaćin svega pet minuta kasnije, kada je Aleks Grimaldo dodao do Džeremi Frimponga koji se upisao u strelce. Nakon toga, za Bajer je u 93. i 97. minutu golove postigao Patrik Šik koji je postao junak.

Liverpul brojao do šest

Plasman u četvrtfinale Lige Evrope obezbedili je Liverpul koji je pobedio Spartu iz Praga sa 6:1.

Rezultat iz prvog meča bio je 5:1 u korist Liverpula. 

Silovito je krenuo domaćin na "Enfildu" pa je već u 14. minutu Liverpul vodio sa 4:0. Strelci su bili Darvin Nunjez, Bobi Klark, Mohamed Salah i Kodi Gakpo.

Čast češkog tima donekle je spasio Veljko Birmančević. Srbin je bio strelac u 42. minutu, a prednost za "redse" u drugom poluvremenu su povećali Dominik Soboslaj i Gakpo.

Roma odradila posao

Fudbaleri Rome su izgubili od Brajtona sa 1:0, ali su zbog ubedljive pobede iz prvog duela od 4:0 prošli dalje.

 Plasman u četvrtfinale obezbedili su još:

  • Benfika
  • Milan
  • Vest Hem
  • Olimpik iz Marseja

 

Po završetka meča u Nemačkoj, poznati su svih osam učesnika naredne faze. Najzastupljeniji su Italijani, koji će imati tri predstavnika, Engleska je na dva, dok Francuska, Portugal i Nemačka imaju po jednog učesnika četvrtfinala.

Žreb za narednu fazu takmičenja održava se 15. marta u Niou i počinje od 13 časova.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()