Predsednik Meksika uz pogrešnu sliku: Pele - veliki fudbaler i skromni učitelj

"Kada sam osvojio svoju prvu Zlatnu loptu, nisam plakao od sreće, plakao sam što nemam oca", podsetio je Manuel na poznatu priču

30.12.2022. 07:45
  • Podeli:
andre manuel-63ae22788407d.webp Foto: Profimedia

Jedan od onih koji se oprostio od velikog Pelea, ili u čije ime su želeli emotivno da odreaguju na vest o smrti fudbalske legende, jeste i predsednik Meksika Andres Manuel. 

On, ili neko ko mu vodi Tviter profil, napisao je ili bar pokušao da sroči dobru priču u znak sećanja na legendarnog fudbalera i njegov uticaj na generacije i generacije posle njega. I sve bi to bilo u redu da, uz tekst koji više govori o Ronaldinju, nego o Peleu, nije stavljena i pogrešna fotografija.

"Neka Pele počiva u miru. Veliki fudbaler i skromni učitelj. Svojim primerom on je sigurno uticao na igrače poput Ronaldinja, koji je u februaru 2021. izjavio:

"Otac mi je rekao da je bolje da naučim da kontrolišem loptu bos da bih imao osetljivost u nogama i obećao sam mu da ću kontrolisati tu loptu kao niko drugi, ali ono što se zaista dogodilo je da on nije imao novac da mi daš par cipela. Kada sam osvojio svoju prvu Zlatnu loptu, nisam plakao od sreće, plakao sam što nemam oca", piše u posveti Andresa Manuela Peleu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()