Predsednik UEFA: Saudijski klubovi prave iste greške kao kineski

Nije stvar samo u novcu, smatra Aleksandar Čeferin

20.06.2023. 09:52
  • Podeli:
Aleksander Čeferin_Ivo Čagalj Pixsell-1665251592275.webp Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin u razgovoru za holandsku televiziju NOS komentarisao je poteze klubova iz Saudijske Arabije koji su počeli da dovode evropske fudbalske zvezde poput Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i N'Gola Kantea, a pokazuju interes i za mnogim iskusnim igračima.

"Mislim da je to greška za saudijski fudbal jer bi trebalo da ulažu u akademije, da dovode trenere i razvijaju svoje igrače. Sistem koji dovodi igrače koji su na kraju karijere nije sistem kojim se razvija fudbal. Sličnu grešku napravili su kineski klubovi kada su kupili igrače koji su bili na kraju karijera.

Navedite mi jednog igrača koji je na vrhuncu, u najboljim godinama i koji karijeru počinje u Saudijskoj Arabiji. Nije stvar samo u novcu. Fudbaleri žele da osvajaju titule, a najjača konkurencija je u Evropi", izjavio je Čeferin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()