Premijer liga optužuje Everton za kršenje finansijskog fer-pleja

Komisija koja će ispitati slučaj biće nezavisna od Lige i njenih klubova

24.03.2023. 19:50
  • Podeli:
Everton logo-641dee209302e.webp Foto: Profimedia

Engleska Premijer liga saopštila je da će FK Everton biti upućen nezavisnoj komisiji zbog navodnog kršenja finansijskog fer-pleja, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

U saopštenju Premijer lige se ističe da je Everton navodno prekršio pravila fer-pleja u periodu koji je završen sezonom 2021/2022. Premijer liga je u saopštenju rekla da će komisija biti nezavisna od Lige i njenih klubova, dodajući da će postupak biti "poverljiv i ispitan u četiri oka".

Everton je demantovao da je prekršio pravila finansijskog fer-pleja.

"Klub osporava navode o nepoštovanju i potpuno je uveren da je u skladu sa finansijskim pravilima i propisima. Klub je tokom nekoliko godina pružao informacije Premijer ligi na otvoren i transparentan način", navodi se u saopštenju Evertona i dodaje da klub "ostaje u stabilnoj finansijskoj poziciji".

Everton se nalazi na 15. mestu na tabeli Premijer lige sa 26 bodova.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()