Primoran da stavi tačku na karijeru: David Silva okačio kopačke o klin

Tužan kraj za velikog majstora

22.07.2023. 11:11
  • Podeli:
Tan2023-01-1212331211_7 David Silva AP PhotoAmaia Zabalo-63e3c10308f25.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Amaia Zabalo

Fudbaler Real Sosijedada David Silva zbog teške povrede koju je doživeo u predsezoni primoran je da stavi tačku na profesionalno igranje fudbala.

Špancu su stradali prednji ligamenti skočnog zgloba, jedna od najkomplikovanijih povreda u sportu, a budući da je Silva već u poznim igračkim godinama (37) povratak fudbalu je praktično doveden u pitanje.

Španski mediji prenose da je Silva, zbog novonastale situacije, nekoliko sati posle saznanja da ga čega duga pauza, odlučio da završi karijeru.

Njemu bi za oporavak bilo potrebno najmanje šest meseci, često je to i duži period kod ovakve povrede pa otud i ovakva, donekle i očekivana odluka.

Zbog povrede i nemogućnosti da odigra poslednju godinu ugovora, odrekao se čitave plate koja mu je sledovala po slovu ugovora.

Šteta, želeo je Silva drugačiji kraj, želeli su to i njegovi navijači ali nije mu se dalo da stavi tačku na veliku krijeru onako kako je zamislio.

Ostaće upamćen kao jedan od najkreativnijih španskih fudbalera koji je bio na sceni u poslednjih 15 godina. Sa Furijom je osvojio dva Evropska prvenstva (2008, 2012) i Svetsko prvenstvo (2010).

Bio je član te najbolje, zlatne, trofejne generacije koja je tih godina rušila sve pred sobom.

Šest godina je proveo u Valensiji, deset u Mančester Sitiju, a poslednje tri je član Real Sosijedada.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()