Privremeni selektor svestan izazova: Privilegija je voditi reprezentaciju Engleske

Karsli je rođen u Birmingemu, a odigrao je 40 utakmica za Republiku Irsku, protiv koje će i debitivati na mestu selektora Engleske

15.08.2024. 21:24
  • Podeli:
li karsli - 7 jun 2022 - Reuters-66be4e3a3b396.webp Foto: Reuters

Novi selektor fudbalske reprezentacije Engleske Li Karsli rekao je da je privilegija voditi tu selekciju i istakao da ne planira neke velike promene u igračkom kadru. 

Karsli je posle ostavke Gareta Sautgejta nedavno imenovan za privremenog selektora, za početak do kraja Lige nacija, što znači da će "Gordi Albion" voditi na najmanje šest utakmica.

"Osećam se privilegovanim što sam na poziciji selektora. Očigledno je da je to veoma prestižan posao i ako pratite prethodnike i sjajan posao koji su uradili, postoji velika odgovornost. To je nešto čemu se zaista radujem zbog izazova koji je pred nama u septembru i utakmica koje su pred nama", rekao je Karsli (50) za zvanični sajt Fudbalskog saveza Engleske.

Zanimljivo je da je Karsli rođen u Birmingemu, a odigrao je 40 utakmica za Republiku Irsku, protiv koje će i debitivati na mestu selektora Engleske. 

Izneo je Karsli i prve ciljeve na klupi Engleske.

"Prvo i najvažnije, to je okupljanje tima i odabir pravih igrača dok pokušavamo da postignemo ravnotežu između toga da budemo sveži i konkurentni, ali razumevanja da postoje utakmice u kojima moramo da radimo dobro i da pobedimo, tako da ću to tražiti. Važno je da damo pečat u tim i da napravimo neke korekcije, ali i da shvatimo da su mnogi igrači radili zaista dobro u prošlosti i to moramo da priznamo", zaključio je Karsli.

Novi selektor će na klupi debitovati 7. septembra protiv Republike Irske u Dablinu, u meču prvog kola grupe 2 Lige nacija B. Rivali Engleskoj u grupi su još i Finska i Grčka. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()