Prosinečki o Zvezdi u Ligi šampiona: Sve ispod trećeg mesta bila bi greota

S obzirom na to kako se radi, kako se planira, Zvezda je na dobrom putu, kaže nekadašnji igrač i trener crveno-belog tima

14.09.2023. 14:37
  • Podeli:
Robert Prosinečki Žuti 2_UNA-64673cb417522.webp Foto: UNA

Crvena Zvezda u utorak počinje sezonu u Ligi šampiona, gostovanjem aktuelnom prvaku takmičenja Mančester sitiju.

Sa Zvezdom i Sitijem u grupi su još nemački Lajpcig i švajcarski Jang Bojs.

O nastupu srpskog šampiona u elitnom takmičenju, kao i o grupi u kojoj igra, govorio je nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde - Robert Prosinečki.

"Teško mi je sad reći šta Zvezda može. Kad vidimo koliko sve ekipe na svetu ulažu u fudbal, od Engleza do Nemaca koji su u grupi, teško je boriti se s takvimtimovima. Ali Crvena zvezda u poslednje vreme radi jako dobro, odlično koristi prelazni rok, kupuje kvalitetne igrače… Evo, Kraso je već napravio razliku, sigurno je doneo kvalitet. Ostala pojačanja takođe. Tako da neće biti nikome lako, bar ne na "Marakani". Ako ne prva dva mesta, treće mesto u grupi je realnost. Sve ispod toga bila bi greota, baš zbog ovih ulaganja i kvalitetnog rada u klubu. Sve iznad trećeg mesta je dodatni uspeh", rekao je Robert Prosinečki za "Sportal".

Dinamo i Zvezda nisu za poređenje

Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić je jednom prilikom istakao da je klub nadmašio Dinamo i da je trenutno prvi klub u regionu.

"Ne bih ja to tako gledao, u našoj regiji svako hvali svoje. Teško je porediti, ipak je sve to drugačije. Dinamo već godinama dominira, stalno je u Evropi - bilo u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Zvezda je isto to poslednjih šest godina, kao i ono ranije naravno, ali je nezgodno sada reći ko je trenutno bolji. Dinamo svake godine ostvaruje i velike transfere, od Luke Modrića, pa nadalje u kontinuitetu prodaje igrače za više miliona evra. To Zvezdi još nedostaje, ali kažem, s obzirom na to kako se radi, kako se planira, Zvezda je na dobrom putu. Posle dobrih kupovina, kao sada, mora doći i do dobrih prodaja".

Kakve su šanse da Prosinečki opet bude trener Zvezde?

"Život je čudan, život piše romane. Nikad ne reci nikad. Ne znaš šta može da se dogodi u životu, ali trenutno je to teško", istakao je poznati Žuti.

  • Podeli: