Prva senzacija na Evropskom prvenstvu: Slovačka pobedila Belgiju

Lukaku je definitivno tragičar Belgije

17.06.2024. 19:59
  • Podeli:
belgija slovacka AP PhotoThemba Hadebe-6670786b00917.webp Foto: AP PhotoThemba Hadebe

Fudbalska reprezentacija Slovačke savladala je Belgiju rezultatom 1:0 na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Romelu Lukaku je imao dve velike prilike u trećem i šestom minutu, ali se po ko zna koji put obrukao. Prvo je u trećem minutu iz neposredne blizine gađao pravo u Dubravku, a potom je iz nove dobre šanse bio opet neprecizan.

Kazna je usledila u sedmom minutu kada je Doku neshvatljivo poklonio loptu Slovacima u šesnaestercu, usledio je udarac Kucke, Kastels je odbranio, ali je na odbijenu naleteo Šranc i iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 0:1.

Belgijanci su nastavili da napadaju, a u 21. minutu malo je nedostajalo da Trosar pogodi sa distance. As Arsenala je iskoristio grešku odbrane Slovačke, ukrao je loptu i potom pokušao da prebaci Dubravku, ali je gađao preko prečke.

Usledio je nešto mirniji period, a onda se opet razbudio De Brujne, prvo je odlično uvideo i proigrao Dokua, ali ovaj nije uspeo da pronađe i Lukakua u nastavku akcije. Potom je De Brujne izveo i korner, Onana je glavom gađao u golmana.

AP PhotoThemba Hadebe

U 42. minutu Lukaku se opet izblamirao, De Brujne mu je poslao teledirigovan dubinski pas, ovaj je izašao sam pred gol, ali je neobjašnjivo reagovao u završnici bez ikakve opasnosti po gol Dubravke. 

Napadali su Belgijanci i u nastavku, ali Slovaci su uspevali nekako da se odbrane.

Lukaku je u 86. minutu postigao pogodak, ali je on poništen nakon gledanja VARA. Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja, pa je rezultat ostao nepromenjen i priređena je prva senzacija na Evropskom prvenstvu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()