Prva "totalna nula" na prvenstvu Evrope: Holandija i Francuska odigrale derbi bez golova

U prvom današnjem meču u grupi D Austrija pobedila Poljsku sa 3:1

21.06.2024. 22:54
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija holandije francuske, 21 jun 2024 - foto Reuters (2)-6675e6d349b86.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Holandije i Francuske odigrali su jedan od derbija Evropskog prvenstva, ali strelci nisu bili naročito raspoloženi - "lale" i "trikolori" su bili učesnici prve utakmice na takmičenju u Nemačkoj koja je završena rezultatom 0:0.

U prvom današnjem meču u grupi D Austrija pobedila Poljsku sa 3:1. Posle drugog kola u ovoj grupi Holandija na prvom i Francuska na drugom mestu imaju po četiri boda, Austrija je treća sa tri, dok je Poljska poslednja u grupi bez bodova.

Sam meč Francuza i Holanđana je bio nabijen tempom, naročito u prvom delu igre, nije nedostajalo uzbuđenja ni u nastavku, ali - mreže su mirovale. 

U prvom poluvremenu bilo je svega, a falili su samo - golovi. Holandija je imala priliku već u prvom minutu. Frimpong je šutirao iskosa u dalji ugao, ali je dobro reagovao golman Francuske Manjan. Tri minuta kasnije udarac sa distance je oprobao Grizman, ali je ovog puta golman Holandije Verbrugen bio na visini zadatka.

U 14. minutu veliku priliku je propustila Francuska. Rabio se na našao sam ispred golmana na pet metara od gola, umesto da šutira proigrao je Grizmana koji se nije snašao i promašio je celu loptu.

Foto: Reuters

Posle dinamičnog početka, intezitet igre je opao u nastavku poluvremena, nije bilo ozbiljnijih šansi, i na pauzu se otišlo bez pogodaka.

Francuska je bila konkretnija na startu drugog dela, i zapretila je preko Markusa Tirama i Čuamenija, ali su njihovi udarci završili pored gola.

Nakon dobre timske akcije u 65. minutu, lopta je stigla do Grizmana, koji je pokušao u padu, ali je golman Holandije intervenisao i izbacio loptu u korner.

U jeku incijative Francuske, Holandija je preko Ćavi Simonsa uspela da stigne do pogotka, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Foto: Reuters

Do kraja meča Francuska je imala inicijativu, mnogo veći posed lopte, ali nije uspela da stigne do ozbiljnije šanse i meč je završen bez pogodaka. Ovo je prvi meč na ovogodišnjem prvenstvu koji je završen bez pogodaka.

U poslednjem kolu, Francuska će igrati sa Poljskom, a Holandija sa Austrijom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()