Puno želje, malo realizacije: Crvena zvezda poražena ide kući, ni glasne Delije nisu pomogle

Poraz srpskog šampiona mogao je da bude i teži

25.10.2023. 23:04
  • Podeli:
Tan2023-10-2522542546_6 zvezda lajpcig liga šampiona AP PhotoMatthias Schrader-6539822e3ddcd.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras od Lajpciga 3:1 (1:0) u utakmici trećeg kola G grupe Lige šampiona. Crveno-beli su trenutno poslednje plasirani tim Grupe G sa jednim osvojenim bodom.

Nemački tim kaznio je greške crveno-belih i do trijumfa došao golovima Davida Rauma u 12, Ćavija Simonsa u 59. i Danija Olma u 84. minutu. Jedini strelac za Crvenu zvezdu bio je Marko Stamenić u 70. minutu.

Poraz srpskog šampiona mogao je da bude i teži, ali je golman Omri Glazer ponovo imao nekoliko sjajnih odbrana. Igračima Baraka Bahara nisu pomogle ni Delije sa tribina, koji su u više momenata nadjačali navijače domaćina. 

Bahar je izveo ofanzivan sastav na Red Bul Areni, ali Zvezda je u prvih 45 minuta delovala sporo i bezidejno. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Crveno-beli su u 28. minutu ostali bez penala, nakon što je sudija Hoze Marija Sančez iz Španije prvo pokazao na belu tačku posle starta Kastela Lukebe nad Piterom Olanjinkom, ali je posle poziva iz VAR sobe i provere snimka promenio odluku.

U drugom meču grupe Mančester Siti je u gostima savladao Jang Bojs 3:1. Strelci su bili Manuel Akandži u 48. i Erling Haland u 67. iz penala i 86. minutu. Gol za Jang Bojs postigao je Mehak Elia u 52. minutu. 

Na tabeli vodi Siti sa maksimalnih devet bodova, Lajpcig ima šest, a Jang Bojs i Zvezda po bod. Zvezda je ostvarila poraz i remi u prve dve utakmice i pred sobom ima imperativ dobrog rezultata kako bi ostala u trci za nastavak takmičenja u Evropi.

U narednom kolu, 7. novembra, Zvezda dočekuje Lajpcig  a Siti je domaćin Jang Bojsu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()