Raspad Partizana se nastavlja: Oprostili se od Lige šampiona sa devet golova u mreži

Nova bruka crno-belih u Evropi

31.07.2024. 21:57
  • Podeli:
partizan fk partizan-66aa933d1dae3.webp Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su i u drugom meču poraženi od Dinama iz Kijeva. Ovog puta, u Humskoj je bilo 0:3, što ukupno daje 2:9.


Utakmica je igrana bez prisustva navijača zbog kazne UEFA. Dinamo je poveo u 17. minutu, kapiten Andrej Jarmolenko je lako dao gol posle kardinalne greške Alda Kalulua i Leonarda Ovusua. 

U 54. minutu teže se povredio štoper Dinama Maksim Djačuk koji je iščašio rame prilikom jednog nezgodnog pada. 

Prednost gostiju duplirao je Vladislav Vanat golom iz penala u 68. minutu. Penal je upravo izborio Vanat, faulirao ga je kapiten Partizana Svetozar Marković. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Karavajev u 90+3. minutu, njegov udarac je u gol skrenuo defanzivac Partizana Nihad Mujakić.

Partizan se posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona seli u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Rival mu je švajcarski Lugano, a prvi meč će se igrati sledeće nedelje na stadionu Partizana, uz prisustvo navijača posle odrađene kazne. Revanš je za dve nedelje u Švajcarskoj. 

Kijevski Dinamo će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv škotskog Rendžersa. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()