Rat rasuo fudbal po svetu: Tribine pune Palestinaca, Australijanci doneli novac

Palestinci su u prvom meču kvalifikacija za Mundijal 2026. godine u SAD igrali remi

21.11.2023. 15:37
  • Podeli:
Navijači Palestine-655cc08fdab19.webp Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Palestine privremeno je smeštena u Kuvajt, gde, zbog rata u Gazi, kao domaćin igra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. Na meču sa Australijom tribine stadiona su bile pune palestinskih navijača sa zastavama u rukama i transparentima "Free Gaza", pa su se fudbaleri osećali kao da su zaista kod kuće. 

Reprezentativci Palestine su na teren izašli sa "palestinkama" oko vrata - tradicionalnim crno-belim maramama koje je kao zaštitni znak svoje zemlje uvek nosio na glavi nekadašnji predsednik države Jaser Arafat.

Inače, fudbaleri iz Australije u Kuvajt su došli sa novčanom pomoći koja je namenjena za ljude u pojasu Gaze. Oni su najavili da će utakmicu iskoristiti da predaju humanitarnu pomoć za ljude koji su pod opsadom Izraela i one koji su izgubili u tom ratu svoje najmilije.

Palestinci su u prvom meču kvalifikacija za Mundijal 2026. godine u SAD igrali remi sa selekcijom Libanona - 0:0.

Dve prvoplasirane selekcije iz grupe I će izboriti plasman u treći krug azijskih kvalifikacija za SP, a Palestina se nada da će biti na jednoj od prve dve pozicije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()