Ratkov o reprezentaciji Srbije: Atmosfera na vrhunskom nivou

Orlovi će u utorak odigrati prijateljski meč protiv Austrije

03.06.2024. 07:45
  • Podeli:
petar ratkov foto fss-665c51dbba7b2.webp Foto: Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri Srbije se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Atmosfera je na vrhunskom nivou, radimo, pripremamo se, pre svega za ove pripremne mečeve", izjavio je danas fudbalski reprezentativac Srbije Petar Ratkov konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

"Orlovi" će u utorak od 20.45 časova u Beču odigrati prijateljski meč sa Austrijom. Srbija će potom osmog juna igrati prijateljski duel sa Švedskom u Stokholmu.

Ratkov je istakao da očekuje zahtevan meč protiv Austrije.

"Očekuje nas jedna tvrda utakmica, veoma zahtevna, jer Austrija dobra reprezentacija koja se mnogo troši, ali mi treba da gledamo sebe. Na treninzima radimo i na fizičkoj spremi, verujem da ćemo se dobro pripremiti i već u pripremnim mečevima pokazati dobro lice. Očekuje nas dobra atmosfera u Beču, biće mnogo naših navijača, lično imao sam mnogo zahteva za ulaznicama. Zaista je veliko interesovanje za utakmicu", rekao je Ratkov.

Srbija će na EP igrati u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE

"Engleska je jedan od favorita za osvajanje šampionata, Danska takođe ima veoma dobru selekciju, dobre pojedince, poštovanje i za Sloveniju, imaju i oni svoju računicu. Najvažnije je da se mi dobro spremimo. Da se kroz prijateljske utakmice pripremimo za ono što nas očekuje u Nemačkoj. Cilj je naravno da prođemo grupu", dodao je Ratkov.

On je istakao da je privilegija da igra pored napadača kao što su Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

"Nije teško biti pored njih, to je privilegija! Gledam, upijam, kad imaš takve igrače ispred sebe, možeš samo biti bolji. Čast mi je zaista. Da li upijam nešto od najboljeg strelca u istoriji državnog tima? Naravno. Gledam kako rešava neke detalje na treningu, sve to meni olakšava da sutra budem bolji, kroz karijeru lakše da rešavam neke situacije. Uz njega svaki napadač može samo da napreduje", istakao je Ratkov.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()