Reakcije na težak poraz Bajerna nisu prijatne: Tuhelove zvezde dobile batine

Trener se ne skriva iza opravdanja i alibija, naprotiv

10.12.2023. 12:46
  • Podeli:
bayern reuters-6543536d3272a.webp Foto: Reuters

Na "Alianc areni" muk. Bajern je, u 14. kolu Bundeslige, poražen od Ajntrhta iz Frankfurta i to ne bi bila vest da se mreža ekipe iz Minhena nije tresla čak pet puta - 5:1. 

Neverovatna je statistika sa meča, koja nikako nije na strani pobednika. Tim Tomasa Tuhela imao je 65 posto posed lopte, pet šuteva u okvri gola, naspram Ajntrahtovih šest, devet kornera naspram samo jednog izvedenog od strane domaćina...

Ovo je šampionu Nemačke drugi poraz ove sezone, ali tek drugi u poslednjih osam sezona na kojima je primio pet golova. 

Reakcije u medijima nisu ni malo prijatne. Dočekali su svi Bajern sa 

Što se dogodilo Bajernu?

"Bild" u tekstu pod naslovom "Što se dogodilo Bajernu" piše kako je reč o "sramotnom šamaru" za nemačkog prvaka i dodaje da su "Tuhelove zvezde dobile batine". 

Podsećaju Nemci kako je 2019. godine, kada se isti ovakav poraz pretrpeo od istog protivnika, trener Bajerna Niko Kovač dobio otkaz.

"Sramota, blamaža, katastrofalna igra u obrani"

"Kiker" navodi kako je "Hladnokrvni Frankfurt dao pet golova slabom Bajernu". 

"Sport1" piše o "bavarskoj sramoti", "blamaži u Frankfurtu" i "katastrofalnoj igri u obrani"

"Sky" isto ističe reč "blamaža", a u naslovu "Zidojče cajtunga" piše "Opet pet komada, opet u Frankfurtu".

Tuhel: Žestoko smo kažnjeni

Trener Bavaraca nije imao nameru da se skriva i pravda. Tomas Tuhel je posle teškog poraza izjavio: 

"Zaslužili smo da izgubimo ovaj meč. Ovo je bila čudna utakmica. Imali smo prilike, ali Frankfurt je sve odradio. Nismo dobro igrali, ali rezultat je malo neobičan. Nemamo argumente. Svi smo krivi kada sedam dana treniramo i onda ovako odigramo. Moramo da se preispitamo. Nemoguće je da primiš pet golova, a da nisi pogrešio. I ja sam deo ekipe i ja sam odgovoran".

 

.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()