Reakcije na žreb za EP: Srbija favorit u grupi

Nikoga ne smemo da potcenimo. Ponašaćemo se kao da smo izvukli najtežu grupu i nadam se da ćemo se vratiti na EP posle 24 godine, kaže Nenad Bjeković

09.10.2022. 17:55
  • Podeli:
Euro 2024_žreb_žrijeb_Foto Reuters-1665330921563.webp Foto: Reuters

Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković je zadovoljan današnjim žrebom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

Srbija će igrati u grupi G sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom u kvalifikacijama za EP 2024.

"Zadovoljni smo. Mnogo je bolje nego što je bilo u ranijim prilikama kada je bio žreb za Ligu nacija ili za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Te grupe su bile mnogo teže, nego ova. Nikoga ne smemo da potcenimo. Ponašaćemo se kao da smo izvukli najtežu grupu i nadam se da ćemo se vratiti na EP posle 24 godine", rekao je Bjeković, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

On je istakao da očekuje dobre mečeve sa Crnom Gorom i Bugarskom.

"Biće lepa utakmica sa Crnom Gorom. Sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem pričamo samo o fudbalu. Selektor Bugarske je Mladen Krstajić. Znam da će biti teško, ali nikoga nećemo da potcenimo. Poštujemo i respektujemo sve protivnike", rekao je Bjeković i dodao da je Mađarska pored Srbije favorit za plasman na EP.

'Respektujemo sve rivale'

I direktor reprezentacije Stevan Stojanović kaže da je zadovoljan žrebom.

"Bilo je zanimljivo na žrebu, zanimljiva grupa. Respektujemo sve rivale, ali bavićemo se samo našom reprezentacijom. Naš cilj je poznat, a to je plasman na EP 2024. Biće sigurno zanimljiva utakmica protiv Crne Gore. Resprektujemo ih, ali i sve ostale protivnike. Ponavljam da ćemo se baviti samo našom reprezentacijom i našom igrom", rekao je Stojanović.

Tadić: Pre svega, Katar

Fudbaler Ajaksa i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić kaže da je naš nacionalni tim favorit u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Sigurno da je interesantna grupa, za naše podneblje veoma atraktivna. Poznajemo dobro sve selekcije. Igrali smo relativno skoro protiv Mađarske, Crne Gore i Litvanije. Sve tri selekcije zaslužuju respekt i poštovanje kao i selekcija Bugarske, gde je selektor Mladen Krstajić, sa kojim smo radili u reprezentaciji Srbije", rekao je Tadić za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je istakao da će o kvalifikacijama za EP 2024. razmišljati po završetku Svetskog prvenstva u Kataru, koje će biti održano od 20. novembra do 18. decembra.

"Sigurni da smo favoriti, kako za plasman na EP, tako i za prvo mesto u grupi. Ipak, pre svega, pred nama su Katar i SP, tako da su sve naše misli i ambicije fokusirane ka tome. Posle toga biće vremena za priču o kvalifikacijama za EP", rekao je Tadić.

Krstajić: Grupa je interesantna

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić smatra da je Srbija favorit u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Svakako da je grupa interesantna, ekipe su izjednačene. Ako moram da navedem favorita, to je Srbija. Svakako da će za mene meč protiv reprezentacije moje zemlje biti izuzetno emotivan, ali daćemo sve od sebe", rekao je Krstajić posle žreba za zvanični sajt Fudbalskog saveza Bugarske.

Utakmice kvalifikacija za EP 2024. biće odigrane od marta do novembra naredne godine. Plasman na EP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

'Grupa je zahtevna, ali i ujednačena'

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović poručio je da je na žrebu dobijena zahtevnu, ali ujednačena grupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Dobili smo jednu rezultatski veoma zahtevnu grupu. Srbija i Mađarska u poslednje vreme prikazuju izvanredne partije. Pokazatelj toga je učešće Srbije na Mundijalu. To je ekipa koja je izuzetno homogena. Dragan Stojković je na najbolji mogući način uklopio ekipu, vidite i sami kakve rezultate postižu. Mađarska iz godine u godinu napreduje i postiže izvanredne rezultate. Pokazala je to i Liga nacija i utakmice sa Engleskom i Nemačkom. Ima malo i simbolike - naša selekcija je prvu utakmicu odigrala sa Mađarskom. Nadam se da ćemo i posle ovih utakmica imati lep osećaj kao posle one prve", rekao je Radulović, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Selektor Mađarske: Pred nama je serija teških utakmica

Selektor fudbalske reprezentacije Mađarske, Italijan Marko Rosi očekuje teške mečeve u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Mogli smo da dobijemo mnogo težu grupu, ali naravno da je mogla da bude i lakša grupa. Ne sme da nas zavara činjenica da smo mi izvučeni iz najjačeg šešira. Srbija je ispred nas na rang listi FIFA, a igraće i na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. Dobro poznajemo srpske fudbalere, kao i reprezentacije Crne Gore i Bugarske. Nedavno smo igrali protiv njih, ali moram da podsetim da se odnos snaga u današnjem fudbalu može promeniti za dve-tri godine", rekao je Rosi posle žreba u Frankfurtu, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Mađarske.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je najavila da će naknadno da objavi raspored utakmica u kvalifikacijama za EP 2024, koje će biti odigrane od marta do novembra naredne godine.

"Pred nama je serija teških utakmica. Moramo da razmišljamo od meča do meča. Na tim utakmicama moramo da damo sve od sebe", dodao je Rosi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()