Real Madrid odustao od Mbapea i obrazložio zašto: Tri argumenta za odluku

Uprkos tome što je Mbape slaba tačka predsednika kluba Florentina Pereza

09.11.2023. 13:31
  • Podeli:
Kilijan Mbape-6511513ac090d.webp Foto: AP Photo/Aurelien Morissard/Tanjug

Real Madrid je definitivno odbacio potpisivanje ugovora sa Francuzom Kilijanom Mbapeom za sledeću sezonu, prenosi "La SER". Španski tim ne planira da francuskog napadača dovede u svoje redove i za to, prema tvrdnjama pomenutog portala, imaju tri razloga što su mu se planovi promenili, uprkos tome što je Mbape slaba tačka predsednika kluba Florentina Pereza

Prvi razlog se odnosi na platu. Kilijan Mbape ne bi sleteo na "Santijago Bernabeu" za manje od 20 miliona evra godišnje, a najveća senzacija Real Madrida Džud Belingam zarađuje devet miliona evra. 

Drugi razlog je vezan za aktuelnu politiku transfera. Real ulaže u mlade igrače sa odličnom projekcijom kao što su Vinisijus, Rodrugo ili Belingam, a Mbape će u decembru 2024. napuniti 26 godina. 

Real Madridu se nije svideo stav francuskog napadača, pre dve sezone, kada je prihvatio milionsku ponudu PSŽ i obnovio saradnju sa svojim sadašnjim klubom. To je treći razlog za odustajanje od transfera koji je nekoliko leta u epi centru prelaznog perioda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()