Real ostao bez prvog golmana: Teška povreda Tiboa Kurtoa

Nosilima je iznet sa terena tokom treninga

10.08.2023. 15:21
  • Podeli:
Tibo Kurtoa-63e0d5e45c468.webp Foto: AP Photo/Bernat Armangue/Tanjug

Golman Real Madrida Belgijanac Tibo Kurtoa (31) odsustvovaće duže vreme sa terena, pošto je pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, saopštio je španski klub.

Belgijski golman se povredio na jutarnjem treningu Reala posle čega je na nosilima iznet sa terena.

"Posle obavljenih testova našem igraču je dijagnostikovana ruptura prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena. Kurtoa će narednih dana biti povrgnut operaciji", saopštio je Real.

Španski mediji navode da bi Kurtoa zbog ove povrede mogao da odsustvuje pet do sedam meseci. Takođe, navodi se mogućnost da bi golman Reala mogao na teren da se vrati tek u aprilu ili maju naredne godine. Belgijanac je u Real stigao pre pet godina iz Čelsija za 35 miliona evra, a trenutno je jedan od najboljih golmana na svetu.

Trener Reala Karlo Anćeloti može da računa samo na ukrajinskog golmana Andrija Lunjina. Španski mediji ističu da Anćeloti već razmišlja da angažuje novog čuvara mreže. Kao kandidati za novog golmana Reala pominju se David de Hea, Kepa Arizabalaga i Jasin Bono.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()