Renar uspeo šta drugi nisu: Ispisao istoriju muškog i ženskog fudbala

Francuz se proslavio u Australiji protiv Brazila

30.07.2023. 14:27
  • Podeli:
Hervi Renard-1669121925748.webp Foto: AP Photo/Ricardo Mazalan/Tanjug

Erve Renar (54) je uspeo u fudbalu ono što nijedan njegov kolega pre njega nije. Francuski trener predvodio je reprezentacije na Svetskom prvenstvu za muškarce i žene i u obe konkurencije upisao pobedu, što se ne pamti u fudbalskoj istoriji.  

Renar je kao selektor, sa fudbalerkama Francuske, trijumfovao protiv Brazila sa 2:1, dok je istim rezultatom, pre osam meseci, na Mundijalu u Kataru bio sa timom Saudijske Arabije bolji od Argentine

Renar je u karijeri trenirao nacionalne timove Zambije, Angole, Obale Slonovače i Maroka. Sa Zambijom i Obalom Slonovače osvojio je Afrički Kup nacija 2012. i 2015. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()