Rikar o Samardžiću: Lazar je i dalje jedan od najzanimljivih igrača Serije A

Evropsko prvenstvo će predstavljati prekretnicu za njega i njegovu porodicu, kaže menadžer srpskog fudbalera

24.11.2023. 12:13
  • Podeli:
Lazar Samardžić_Profimedia-6496baa896cc5.webp Foto: Profimedia

Ima samo 21 godinu i već je, uporedo, uspeo da izgradi svoje mesto u Udinezeu i dobro se pozicionirao u nacionalnom timu Srbije. Zbog svega toga mladi srpski vezista Lazar Samardžić postao je sfera interesovanja italijanskih velikana: prvo ga je tražio Inter, a sada je pik Juventusu.  

Njegov menadžer, koji ponosno prati i podržava rast svog igrača, Karsten Rikar dao je zanimljiv intervju za ”Sport Italiju”.

"Lazar je uvek bio profesionalac do kraja. Očigledno je bio razočaran onim što se desilo sa Interom, ko ne bi bio? Ali, čim se priča završila više nije uticala na njega. On ima samo 21 godinu, tako da mu ovo sigurno nije bila poslednja šansa. Odmah se fokusirao na Udineze i kao što vidite još jednom je dokazao da vredi. Još jedna godina u ulozi startera u Udinezeu će sigurno biti od koristi za njegovu karijeru", sve je jasno Rikaru.

Sve češće se pominje interesovanje Juventusa za usluge srpskog reprezentativca.

"Dobro smo radili do sada, pa ne komentarišemo glasine. Juve je svakako veliki klub, sa velikom istorijom, ali ima još velikih klubova. Njegov ugovor važi do 2026. godine. Važno je dobro razumeti gde on može najbolje da se razvija i na kojim mestima ima najviše koristi za njegovu karijeru. Upravo je to slučaj u Udinezeu sada. Laki je srećan tamo, spreman je za sledeći korak, ali nam se ne žuri. On je i dalje jedan od najzanimljivih igrača u prvenstvu Italije. Ako u budućnosti bude nešto što može da donese korist svim stranama, svakako ćemo o tome razgovarati”, rekao je agent.

Sledeća stavka u tim planovima je da se Samardžić na pravi način predstavi evropskoj javnosti u dresu Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sledećeg leta.

"Pre svega, Evropsko prvenstvo će predstavljati prekretnicu za njega i njegovu porodicu, posebno jer je domaćin Nemačka, gde je Lazar rođen i odrastao. To mu je oduvek bio san, zato je i izabrao da igra za Srbiju. Još nije zaradio minute u reprezentaciji, prilagođava se timu, šemama i stilu igre, pa se nadamo da će igrati više sledećeg leta", zaključio je Rikar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()