Rio Ferdinand: Nije sramota igrati u Saudijskoj Arabiji

Pustite Ronalda da uživa, kaže bivši igrač Mančester junajteda o svom saigraču

26.06.2023. 11:47
  • Podeli:
Rio Ferdinand-64995d99b98bf.webp Foto: Profimedia

Nekadašnji engleski reprezentativac Rio Ferdinand izjavio je da niko ne sme da proziva fudbalere koji su odlučili da nastave karijeru u Saudijskoj Arabiji, prenose britanski mediji.

Bivši fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo je početkom godine potpisao ugovor sa Al Nasrom, a posle njega brojne fudbalske zvezde su dobile ponude klubova iz Saudijske Arabije. Neki su već potpisali ugovore, poput Karima Benzeme, Ngoloa Kantea, Kalidua Kulibalija, Rubena Nevesa. Neki su odbili ponude.

Neki misle da je odlazak u nerazvijenu fudbalsku ligu Arabije loš potez, dok drugi smatraju da je to sasvim u redu.

"Bilo je sjajno videti Dejvida Bekama, Vejna Runija, Frenka Lamparda, Stivena Džerarda da igraju u Americi. Kakav način da se završi njihova karijera, dobijaju ogroman novac, a odlaze u ligu koja nije takmičarska. Vrhunski igrači su to zaslužili i imaju potpuno pravo da nastave karijeru gde god žele. To je ono što smo videli u medijima. To je ono što ljudi govore, ali sada kada neki igrači idu u Saudijsku Arabiju, onda je to sramota, onda je to tužno?", pitao se Ferdinand za Jutjub kanal "Prezents fajv".

On je poslao poruku podrške bivšem saigraču Kristijanu Ronaldu.

"Pustite fudbalere da idu gde god žele i da žive. Pustite Ronalda da uživa. To je avantura. Odveo je porodicu na neko novo mesto, u novu kulturu. Ne volim da čujem da ga neko kritikuje. Mislim da bi svi trebalo da budu tretirani na isti način", zaključio je Ferdinand.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()