Rodri digao glas: "Blizu smo štrajka zbog povećanog broja utakmica"

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće sutra od 21 čas ekipu Intera u prvom kolu Lige šampiona

17.09.2024. 16:45
  • Podeli:
city reuters rodri-65904a9d4124c.webp Foto: Reuters

Fudbaler Mančester sitija Rodri izjavio je danas da su igrači blizu donošenja odluke o štrajku zbog povećanog broja utakmica, prenose britanski mediji.

 "Mogu da kažem da 60 ili 70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni. Fudbaler može na najvišem nivou da odigra između 40 i 50 utakmica. Ove godine možda ćemo da odigramo ukupno 70 ili 80 utakmica u svim takmičenjima. To je previše", rekao je Rodri na konferenciji za medije uoči meča sa Interom u prvom kolu Lige šampiona.

On je kritikovao veliki broj utakmica, koji je predviđen novim formatom Lige šampiona.

"Ako pitate bilo kog igrača, oni će vam reći isto. To je opšte mišljenje igrača, to nije samo moje mišljenje. Ako se ovako nastavi, nećemo imati drugog izbora. Mi patimo", dodao je Rodri o mogućnostima štrajka.

Fudbaler Mančester sitija je istakao da neko mora da vodi računa i o zdravlju igrača.

"Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i u kvalitetu šoua. Igram bolje kada nisam umoran. Moramo da se brinemo o sebi... Ako ljudi žele da vide bolji fudbal, moramo da se odmorimo. Drugim rečima, ako se broj utakmica povećava, nivo i kvalitet opadaju", istakao je Rodri.

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće sutra od 21 čas ekipu Intera u prvom kolu Lige šampiona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()