Rumunija deklasirala Ukrajinu: Imamo i najlepši gol dosadašnjeg dela turnira

Ubedljiva pobeda reprezentacije Rumunije na Evropskom prvenstvu

17.06.2024. 16:53
  • Podeli:
Rumunija AP PhotoAriel Schalit-66704d07c56b5.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit

U prvom kolu grupe "E" Evropskog prvenstva, fudbaleri Rumunije savladali su Ukrajinu rezultatom 3:0.

Rumuni su poveli golom kapitena Nikolaea Stančua, a sve je posledica greške Matijenka koji je nepotrebno vratio loptu Lunjinu, a čuvar mreže Ukrajine lošim pasom poklonio istu rivalima.

U nastavku je ona stigla do Stančua čiji udarac iz prve završava pod prečkom.

Uz pogodak Nikola Barele, ovo je svakako najlepši momenat turnira do sada. Verovatno je i atraktivniji.

Ali, mogli smo dobiti i gol koji bi verovatno bio proglašen najlepšim pošto je Stanču iz kornera pogodio prečku. Nije mnogo nedostajalo da lopta uđe u mrežu.

U drugom poluvremenu, pritiskali su Rumuni, kružili oko kaznenog prostora Ukrajine, ali nisu uspeli da upute udarac na gol sve do 53. minuta. 

Odlično se namestio Razvan Marin na nekih 19-20 metara od gola, uputio je snažan šut. Nije ništa mogao Lunin za vođstvo od 2:0.

Samo četiri minuta kasnije, novi pogodak Rumuna za 3:0. Posle kornera Draguš je sproveo loptu u mrežu, a   asistencija ide Denisu Manu.

U 70. minutu, dobra šansa za Ukrajince. Sudakov je gađao sa nekih 25 metara iz slobodnog udarca, blokirao je njegov udarac živi zid, a od svega su dobili samo korner.

Pokušavali su i u nastavku, ali nisu uspeli da dođu do ozbilnije pretnje po gol Rumuna, pa je rezultat ostao nepromenjen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()