Rusi tvrde: Lovren je oteran iz Zenita zbog ponašanja na slavlju u Zagrebu

"Zenit se posle skandala oslobodio Lovrena", stav je medija u Rusiji

06.01.2023. 14:25
  • Podeli:
dejan lovren - reuters-63a1c169d617a.webp Foto: Reuters

Dejan Lovren (33) se pre tri dana vratio u Lion. Ruski Zenit zaradio je na hrvatskom reprezentativcu dva miliona evra. Mnoge je iznenadio taj transfer jer je Lovren bio kapiten i vođa ruskog šampiona, a ruski "Soker" detaljnije se pozabavio ovim transferom. Naime, njihovi izvori tvrde da je Lovren oteran iz Rusije zbog ustaških pozdrava, što se u toj zemlji smatra nedopustivim.

"Soker" je objavio tekst s naslovom: "Zenit se posle skandala oslobodio Lovrena". U tekstu govore da su u Rusiji bili dobro upoznati sa Lovrenovim pevanjem Tompsonovih pesama. U podnaslovu piše: "Odlazak s političkim prizvukom", a dalje se nastavlja objašnjenjem cele situacije:

"Ne postoji osoba u Evropi koja ne razume značenje gesta ravno podignute desne ruke. Tvorci ovog pozdrava odneli su milione života beba, žena i staraca. Akutna reakcija je ispisana krvlju. Marcelo Brozović i Dejan Lovren naljutili su Hrvate kada su podigli ruke na proslavi u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški slogan "Za dom spremni". Ovaj pozdrav je preživeo decenije, a korišćen je i tokom rata na prostoru Jugoslavije."

U tekstu se dalje spominje da je Zenit Lovrenu uoči Svetskog prvenstva najavio produženje ugovora i da njegove godine nisu bile problem. 

Spominje se i da su navijači Zenita razgovarali sa Upravom nekoliko puta nakon što su izašli snimci na kom Lovren i Brozović veselo slave hrvatsku bronzu u Velikoj Gorici.

"Reakcija FIFA je iznenađujuća. Dejan Lovren i Marcelo Brozović bi trebalo da budu suspendovani na nekoliko utakmica hrvatske reprezentacije. Ako im je dozvoljeno da podignu desnu ruku, zašto bi nekom navijaču u Nemačkoj i Engleskoj bilo u redu da se doživotno zabrani gledanje fudbala zbog iste stvari na utakmicama? Lovren je preskakao školske satove u Nemačkoj, gde su objašnjavali gde vodi mržnja i želja da se unište čitavi narodi", zaključuju Rusi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()