Ruski fudbaler izabrao najbolje strance Spartaka: Vidić je najbolji i van konkurencije

Bojarincev je igrao za Spartak od 2005. do 2007. i 2009. godine.

06.02.2024. 09:10
  • Podeli:
Nemanja Vidić_Foto Mateja Stanisavljević ATAImages-63fca6feca66c.webp Foto: Mateja Stanisavljević / ATAImages

Prošlo je 20 godina od kada je Nemanja Vidić prvi put otišao u inostranstvo i obukao dres Spartaka iz Moskve, a i dalje ga se u tom klubu sećaju kao neprikosnovenog i fantastičnog majstora fudbala. Nekadašnji reprezentativac Rusije Denis Bojarincev govorio je o najboljim strancima sa kojima je igrao u Spartaku i bez dvojbe je izabrao srpskog internacionalca.

"Vidić je prvi, bez šanse da drugi dobiju priliku. Odmah sam shvatio, čim sam ga video: Nemanja će brzo prerasti nivo ruskog fudbala. Jak, visok, a kako je samo igrao glavom", rekao je Bojarincev za "Sport24".

Nastavio je Rus da nabraja ko, po njegovom ukusu, sledi Vidića:

"Drugi je Aleks. Mnogo su mi se dopadala njegova razmišljanja. Bio sam zadivljen njegovom tehnikom, vizijom terena. Iskreno, mislio sam da ide u prvih pet liga. Ali, nažalost, vratio se u Brazil. Izgleda da je imao neke porodične probleme. Treći... hajde Martin Jiranek. Proveo smo dugo vremena sa njim u Spartaku, a on je jednostavno bio duže u ovom klubu".

Vidić je igrao za Spartak od 2004. do 2006. godine, posle čega je prešao u Mančester junajted, gde je postao legenda kluba i prvi stranac kapiten.

Bojarincev je igrao za Spartak od 2005. do 2007. i 2009. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()